Haapsalu laskur Elari Tahvinov võitis Lätis kaks medalit

Haapsalu laskurid osalesid järjekordselt Lätis peetud võistlustel, kus olid kohal lisaks lätlastele Eesti ja Leedu paremik.

Poodiumil võitja Igors Aleksandrovs (Riia), teine Elari Tahvinov, kolmas Kristjanis Baraks (Tukumsi). F: Mati Seppi

Seekordsed võistlused oli Kuramaa südames asuvas Aizpute linnas. Korralduslikult heatasemelisel võistlusel esines suurepäraselt püstolipoiss Elari Tahvinov. Põhivõistluses 60 lasku õhupüstolist lasi ta uue isikliku rekordi 557 silma. See andis talle esikoha juunioride arvestuses. Seljataha jäid läti noormehed, kes viimasel kahel aastal on järjepidevalt võitnud Euroopa meistrivõistlustelt medaleid.

Sellega Elari edukas esinemine ei piirdunud. Absoluutarvestuses pääses superauhinnale finaali laskma kaheksa paremat (mehed, juuniorid, noored). Kohe finaalilaskude esimesest seeriast asus ta teisele positsioonile. 24 finaalilasu jooksul õnnestus kohta hoida, tulla teisele kohale ja teenida hõbekarikas. Esikoha võitis Riia laskur, kes oli kaks aastat tagasi Euroopa meistrivõistlustel 10 parima seas.

Elari niivõrd edukale hooaja esimesele stardile andis tuge uuenenud laskmise abivarustus (laskmissaapad, laskuriprillid), mille soetamist toetas Lääne-Nigula vald.

Alla oma tavapärast tulemust lasknud Ekke-Alar Toomingas sai 3520 silmaga 10. koha ja Karl-Gregor Jakk 520 silmaga 11. koha.

Püssilaskuritest oli edukaim Eerik Salf. Esimesel päeval lasi ta spordipüssi harjutuses 3×20 (standard) uue isikliku rekordi 531 silma, mis andis talle 11. koha. Teisel päeval õhupüssiharjutuses 60 lasku tuli kokku 548 silma ja 9. koht – esimene laskur, kes jäi finaalist välja. Kaheksas koht (549 silma) oli käeulatuses, selle võttis Ülenurme laskur Karel Udras.

Mati Seppi

Vasta

Sinu e-maili ei avaldata.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.