Lääne-Eesti Turismikonverentsil arutletakse tulisel teemal “Kumb on luksuslikum – kas kalamari või põldmari?” 

25.-26. oktoobril Hiiumaal Suuremõisa lossis peetaval VII Lääne-Eesti Turismikonverentsil “Kalamari või põldmari – kumb on luksuslikum?” arutatakse autentsete ja elamuslike turismitoodete üle.

Konverentsi avavad tervituskõnega Hiiumaa vallavanem Reili Rand ja Lääne-Eesti Turism juhataja Sille Roomets. Suuremõisa lossi poolt tervitab osalejaid Ingrid Saarnak.

Konverentsi peaesineja on USA turismiekspert Anthony Berklich, kes maailmas palju ringirännanuna jagab inspireerivaid näiteid, kuidas väheste vahenditega on võimalik arendada elamuslikke turismitooteid. Teemal “Kumb siis ikkagi on luksuslikum, kas kalamari või põldmari” diskuteerivad Evelin Ilves, Jana Ruubel ja Angelica Udeküll.

EASi turismiarenduskeskuse plaane tutvustab uus juht Margus Sameli, Eesti autentsete elamusturismitoodete üle arutlevad #EstonianWay kampaania juht Heili Klandorf-Järvsoo, Eesti EL-i eesistumise turundusjuht Birgit Prikk ja Eesti Turismifirmade Liidu asepresident Külli Karing.

Oma kogemusi elamusturismitoodete arendamisest jagavad Sander Kiviselg sukeldumisklubist Barrakuuda ja Priit Villemson Viirelaiu Majakavahi Puhkekompleksist. Uus-Meremaa Otago ülikooli magistrant Andrus Nõmm jagab kogemusi ja näpunäiteid, mida silmas pidada, et põldmari otsa ei saaks ja kalamarja sisse ümarmudil ei satuks.

Konverentsipäeva lõpetab inspireerivate näidetega elamuslikest turismitoodetest maailmas Jana Raadik-Cottrell, kes on turismieriala lektor nii TTÜ Eesti Mereakadeemias kui ka USA Colorado ülikoolis. Konverentsi modereerib Märt Treier.

Konverentsi eelsel päeval, 25.oktoobril kell 14.30-17, saavad konverentsikülalised tutvuda piirkonna vaatamisväärsuste ja turismiettevõtetega. Külastajaid ootavad Pühalepa kirik, Hiiu Vill, Liilia hotell, Rudolf Tobiase majamuuseum, Orjaku õpperada, Orjaku linnuvaatlustorn, Orjaku sadam ja külamaja, Roose väike maja, Vana-Tamme puhkemaja, Urikivi puhkemaja, restoran Ilus Villem, Hiiumaa muuseumi Kassari ekspositsioonimaja, Sääretirp, Kassariotsa puhkemaja, Kassari rahvamaja, Kassari kabel, Kassari Puhkekeskus.

Konverentsi eelõhtul Kassari Puhkekeskuses toimuva õhtusöögi ajal tunnustatakse Lääne-Eesti parimaid turismiarendajaid. Parimaid tunnustatakse kahes kategoorias: Parim Turismiarendaja 2018 ja Aasta Turismitegu 2018.

Finalistid Parim Turismiarendaja 2018 tiitlile on: Lottemaa Teemapark OÜ, Pärnu Muusikafestival, festival “Augustiunetus – kunstide öö”.

Aasta Turismitegu 2018 tiitlile kandideerivad: Pärnumaa Maitsete Aasta, veebirakendus “Suvi Haapsalus” ja Viirelaiu majakavahi puhkekompleksi arendamine. Võitjad selguvad 25. oktoobri õhtul kell 20 restoranis “Lest ja Lammas”.

Konverentsi korraldab MTÜ Lääne-Eesti Turism koostöös EASi turismiarenduskeskuse, SA Hiiumaa Arenduskeskuse, Hiiumaa vallavalitsuse, Hiiumaa ametikooli, kohviku Padakonn, Kassari Puhkekeskuse ja Kassari piirkonna turismiettevõtetega.

Konverentsi info on leitav siit.

Sille Roomets
MTÜ Lääne-Eesti Turism juhataja

Vasta

Sinu e-maili ei avaldata.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.