Veeteede Amet võtab merealadelt välja 395 hooajalist ujuvmärki

Seoses talvise navigatsioonihooaja saabumisega on Veeteede Amet alustanud merealadelt hooajaliste navigatsioonimärkide väljavõtmist. 395 välja võetavat ujuvmärki jäävad talvekorterisse kuni uue navigatsioonihooaja alguseni 15. mail 2019.

Sektori tõstmas 1,6 tonni kaaluvat poid. F: Ly Saukas

Veeteede Ameti navigatsioonimärgistuse osakonna juhataja Andry Rütkineni sõnul haldab amet Eesti merealadel kokku 524 ujuvmärki (poid ja toodrid), millest 395 on hooajalised, mis talve lähenedes välja võetakse.

„Merealadel on aktiivses aastaringses kasutuses suured laevateed, mida kasutavad nii reisi- kui kaubalaevad ja nendes kohtades kasutame aastaringseid ujuvmärke. Ühtlasi on need ujuvmärgid vastupidavamad talvistele jääoludele,“ ütles ta. „Piirkondades, kus talvisel perioodil aktiivset navigatsiooni ei toimu, oleme kasutanud hooajalisi ujuvmärke, mida hetkel talvekorterisse viime. Ajagraafik oleneb palju ilmast, ent loodame tööd lõpetada detsembri keskpaigaks.“

Amet jätab aasta ringi vette 7 toodrit ja 122 poid, mis asuvad järgmistes piirkondades: Soome, Pärnu, Tallinna ja Muuga lahes, osaliselt Väinamere parvlaevateedel ja üksikud poid Hiiumaa ning Saaremaa ümbruses.

Töid tehakse Veeteede Ameti alustega Sektori ja EVA-318. Tööde kulgu saab jälgida ameti veebirakendusest Nutimeri.

Vasta

Sinu e-maili ei avaldata.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.