Läänemaa koolikorvpallis võitsid kaksikduubli Oru kool ja Läänemaa ühisgümnaasium

Selle õppeaasta esimesed korvpallimeistrivõistlused Läänemaa koolidele on peetud. Kokku on nii põhikoolide kui ka gümnaasiumide tütarlaste ja poeglaste turniiridest osa võtnud 16 võistkonda.

Palliplatsil on oma kooliau käinud kaitsmas rohlkem kui 120 õpilast. Kui siia juurde mõelda veel detsembri alguses peetav 4.-5. klasside turniir, siis kokku võiks korvpallivõistlustel osalejate arvuks lugeda julgelt 150 last.

Esimesena panid palli sel õppeaastal mängu gümnaasiumisportlased. See, et ka neiud tunnevad mõne aasta pärast 130. sünnipäeva tähistava pallimängu vastu huvi, näitasid ägedad lahingud palliplatsil. Õpetaja Leelo Paju kaks naiskonda Läänemaa ühisgümnaasiumist võtsid küll kaksikvõidu, kuid Noarootsi gümnaasiumi korvpallineiud õpetaja Kaili Lehe juhedamisel võitlesid näiteks Läänemaa ühisgümnaasiumi II naiskonna vastu hõbemedali eest viimaste sekunditeni. Lõppjärjestus seega LÜG I, LÜG II, Noarootsi gümnaasium.

F: Erkki Lass

Läänemaa KSL meistrid on: Eliis-Maria Koit, Kirke Triin Lembinen, Maria Palk, Karolin Kängsepp, Karmel Lääts, Riin Rosenberg, Cärolin Grahv, Liisi Kajo, Liisi Suitsberg, õpetaja Leelo Paju.

Noormeeste turniirist võttis osa neli võistkonda. Kui Läänemaa ühisgümnaasiumi I võistkond ja Haapsalu kutsehariduskeskus olid jagu saanud mõlemad nii Noarootsi gümnaasiumist kui ka LÜG II võistkonnast, siis omavaheline mäng oli maiuspala. Üsna korvidevaeses kohtumises suutsid LÜG I võistkonna korvpallurid lõpuks pingelises kohtumises kolme silmaga peale jääda, võit 16:13 tõi Läänemaa KSL meistritiitli.

F: Erkki Lass

Õpetaja Aavo Tomingase juhendatavasse meeskonda kuulusid: Raul Paju, Jarmo Lempe, Gregor Uustalu, Ago Martin Mäesalu, Hain Hansman, Karl Ruuben Kauksi.

Järgnesid Haapsalu KHK (õpetaja Meelis Ehanurm), Noarootsi gümnaasium (õpetaja Silver Schönberg) ja LÜG II (õpetaja Aavo Tomingas). Seega kaks karikavõitu samasse kooli.

7.-9. klasside korvpallurid selgitasid paremad koolid viie poiste- ja nelja tüdrukutevõistkonna hulgast.

Tore, et ka tütarlasteturniiril osales nii palju võistkondi, et medalite eest tuli panna kõik oma oskused mängud. Kõik tüdrukud mängisid ka väga hästi. Siin tegid hea turniiri maakoolid, jättes Haapsalu üõhikooli (õpetaja Brit Ojamu) neljandaks. Läänemaa KSL meistrimedalid said kaela Oru kooli korvpallitüdrukud (õpetaja Renno Silde). Nemad võitsid kõik oma vastased suure ülekaaluga. Ridala põhikoolile (õpetaja Pille Raudsepp) kuulusid hõbemedalid, kes viie punktiga 12:7 alistasid Noarootsi kooli (õpetaja Kaili Leht) korvpallurid.

F: Erkki Lass

Oru kooliga tulid Läänemaa KSL meistriteks: Luise Türnpuu, Rebeka Villakov, Briti Elise Jõpiselg, Mia Mai Muru, Johanna Loorens, Triin Kahn, Lisete Lääts, Maria Seppi, Elise Pihlakas.

Ka poeglaste turniiri esikoht kuulus Oru koolile. Pallimängudes on üsna haruldane ühe kooli nii tütarlaste kui ka poeglaste võidud. Sel aastal aga suutsid seda nii Oru kool põhikooli kui ka Läänemaa ühisgümnaasium gümnaasiumiastmes.

Renno Silde juhendatavad Oru kooli korvpallurid võtsid neli võitu. Kõige rohkem nähti vaeva Noarootsi kooli (õpetaja Silver Schönberg) alistamisega, neile ka teine koht. Kolmas oli Haapsalu põhikool (õpetaja Erkki Lass). Järgnesid Ridala põhikool (õpetaja Pille Raudsepp) ja Taebla kool (õpetaja Enn Kerge).

F: Erkki Lass

Läänemaa KSL meistritiitli teenisid: Robin Rohilaid, Markkus Kõre, Aimar Ormus, Markus Laksberg, Risto Ollema, Roger Rohilaid, Marek Rakul, Romek Heinmann, Sven Passer.

Detsembrikuu neljandal päeval selgitavad parimad 4.-5. klasside korvpallilapsed.

Jaanus Getreu

Vasta

Sinu e-maili ei avaldata.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.