Haapsalu laskurid võitsid Eesti meistrivõistlustel neli medalit

Eesti kuni 16-aastaste meistrivõistlustel laskmises saavutasid Haapsalu spordikooli õpilased neli medalit: kaks hõbe- ja kaks pronksmedalit.

Vasakult: Ele-Riin Niit, Peeter Kaus, Birgitta Vare. F: Mati Seppi

Põlvas peetud noortevõistlustel libises püstolilaskuril Peeter Kaus kuldmedal käest kõige napimalt. Olümpiakiirlaskmises said meie poiss ja põlvalane kokku 257 silma. Sisekümnete lugemises oli mõlemal neid sama palju. Alles viimase seeria võrdlus, mis Peetril oli halvem, andis võidu Põlvasse.

Kert Kallas sai samas harjutuses 6. koha. Oma teise medali, seekord pronksi võitis Peeter Kaus spordipüstoli ringmärgis 258 silmaga. Järjekordselt suutis 6. tulemuse 249 silma välja lasta Kert Kallas.

Ülejäänud medalid tulid meile ilmuva märgi (silueti) harjutuses. Hõbemedali võitis Ele-Riin Niit 256 silmaga, pronksmedali Birgitta Vare samuti 256 silmaga. Kahjuks läks Birgittal üks lask “piima järele” ja maksis talle esikoha. Võitja, Narva tüdruk, sai kokku 260 silma. Meie tüdrukute tubli esinemist täiendas Liisalota Kroon, olles 249 silmaga 6. kohal.

Püstoli ringmärgis 30 lasku tüdrukute arvestuses kujunes eriti tihedaks konkurents peale medalikohti. Seejuures olid selles osalised ka meie laskurid. 5. koht Anastasija Leppel 245 silma, 7. koht Ele-Riin Niit 245 silma ja 9. koht Liisalota Kroon 245 silma.

Õhupüstolis 40 lasku lasi uue isikliku rekordi 344 silma Birgitta Vare, olles tulemusega 5. Medal oli lähedal, kuid siiski piisavalt kaugel (348 silma).

9. koha ja 329 silmaga toetas teda Liisalota Kroon. Poiste arvestuses oli meie parim 7. kohaga Kert Kallas 329 silmaga. 8. kohal Peeter Kaus 328 silma ja 9. kohal Henri Kornilov 325 silma.

Mati Seppi

Vasta

Sinu e-maili ei avaldata.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.