Jõulueelne aeg toob lasteraamatukogusse Ilmar Trulli

Lähenevate jõuludega seoses liigub Haapsalu lasteraamatukogu luulelainele ning 4. detsembril kell 11:30 astub raamatukogus üles tuntud lasteluuletuste autor Ilmar Trull.

Ilmar Trull. F: Ave Maria Mõistlik / Wikipedia

Kohtumise eesmärk on tuua luule lastele lähemale, näidata, et luule võib olla väga lõbus. Ilmar Trull oma loomingu, isiksuse ja muheda esinemisega esindab seda lähenemist suurepäraselt. Usume, et see kohtumine aitab rikastada laste kingipakiluuletuste repertuaari ning julgustab ka ise luuletustega katsetama.

Ilmar Trull on lasteajakirjade Täheke ja Hea Laps kauaaegne kaastööline. Alates 1996. aastast varustab ta nädalalehe Eesti Ekspress lastelehekülge vaimukate luuletustega ning joonistab neile ise ka pildid juurde. Ajakirjanduses ilmunud luuletuste paremikust sünnib iga aasta-paari järel kogumik, mille menu noorte lugejate seas on garanteeritud.

Ilmar Trulli sulest on ilmunud: Mannekeeni talu (Tammerraamat, 2017) Jänese valitud palitud (Tammerraamat, 2016) Rähni ravi (Tammerraamat, 2015, 2016, koondkogu) Tuvi jalutab (Varrak, 2012) Väike viisakas kärbes (Varrak, 2011) Kaelkirjak ja tähed (TEA Kirjastus, 2010) Hiire pidu (TEA Kirjastus, 2009) Jõulusalmik (I. Trull, 2007) Järvevaht ja joogivesi (Eesti Ekspressi Kirjastus, 2007) Musta kassi mumba (Eesti Ekspressi Kirjastus, 2006) Iseloomuga loom (Eesti Ekspressi Kirjastus, 2005) Lõbusad luuletused (Varrak, 1998).

Gruppidel palume osalemissoovist anda teada lasteraamatukogu telefonil 473 5535.

Jaanus Kõuts
Lääne Maakonna Keskraamatukogu lasteosakonna juhataja

Vasta

Sinu e-maili ei avaldata.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.