Google’i 2018. aasta kokkuvõte: eestlasi huvitasid enim  jalgpall, Nublu ja veetemperatuur

Google’i 2018. aasta otsingutrendid näitavad, et eestlasi huvitasid lõppeval aastal kõige enam Jalgpalli MM, Eurovisioon, Nublu, veetemperatuurid ja äikesetormid, näitab statistika. Persoonidest otsiti Google’i abil teavet eelkõige Nublust, Elina Nechayevast ja Saskia Alusalust.

Otsingumootori trendid peegeldavad üldjoontes lõppeval aasta aktuaalsemaid teemasid. Näiteks kuumast suvest tulenevalt guugeldati erakordselt palju veetemperatuure ning otsiti äiksetormide liikumist. Samas tulenevalt maksumuudatustest otsisid paljud inimesed ka palgakalkulaatorit ning infot 2018. aasta tuludeklaratsiooni kohta.

Inimestest guugeldasid eestlased kõige enam autoõnnetuses hukkunud ajakirjanikku ja saatejuhti Signe Lahteina, kellega toimunud tragöödia puudutas kõiki, pannes meid rohkem mõtlema liiklusohutusele. Kõige populaarsemateks elavateks eestlasteks osutusid 2018. aastal loomulikult Nublu, Elina Nechaeyva ning Markkus Pulk – nendele järgnes kiiruisutaja Saskia Alusalu, kes oli ühtlasi ka otsituim sportlane.

Kaubandusvaldkonnas guugeldati kõige enam vastavatud kaubanduskeskust T1, Circle K-d ning Mustamäe Elamuste Keskust. Sündmustest huvitas inimesi lisaks jalgpallile kõige enam Weekend Festival, Ironman Tallinnas ning tänavune Muinastulede öö. Napilt jäi esikümnest välja Narvas toimunud suurlavastus Kremli Ööbikud.

TOP 10 otsituimad:

 • Jalgpalli MM
 • Eurovisioon
 • Signe Lahtein
 • T1 kaubanduskeskus
 • Tuludeklaratsioon
 • Weekend Festival
 • veetemperatuurid
 • palgakalkulaator
 • Nublu
 • Ironman Tallinn

TOP 10 populaarsemad eestlased:

 • Nublu
 • Elina Nechayeva
 • Saskia Alusalu
 • Markkus Pulk
 • David Pärnamets
 • Igor Mang
 • Signe Laigu
 • Ketter Orav
 • Karin Tammaru
 • Uudo Sepp

TOP 10 sündmused:

 • Jalgpalli MM
 • Eurovisioon
 • Weekend Festival
 • Ironman Tallinn
 • Muinastulede öö
 • Eesti Laul
 • Rally Estonia
 • Australian Open
 • EV100
 • Wimbledon

Rohkem infot Google`i “Year in Search” 2018. aasta populaarseimate otsingute kohta leiab veebiaadressilt http://www.google.ee/2018 ja iga-aastasest videost.

Vasta

Sinu e-maili ei avaldata.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.