Lihulas põles vana apteegihoone, tuli võis alguse saada ilutulestikuraketist

22. detsembril kell 21.12 teatati Häirekeskusele tulekahjust Lääneranna vallas Lihula linnas Tallinna maanteel asuvas vanas apteegihoones. Tühjalt seisvas kahekordses puithoones põles põrandal praht, siseuks ja osaliselt ka seina. Tulekahju lokaliseeriti kell 21.33. Võimalik on, et prahi süütas põlema hooletult lastud ilutulestikurakett. Päästeamet soovitab ilutulestiku laskmise jätta professionaalidele. Kui kuidagi muidu ei saa, siis tuleb järgida kõiki ohutusnõudeid, mida pürotehnika tootjad kasutusjuhendis välja on toonud. Ilutulestiku rakett tuleb asetada lagedale väljale kindlale alusele. Kindlasti ei tohiks läheduses olla inimesi, autosid ja hooneid. Rakette ei tohi lasta rõdult, aknast või käest.

21. detsembril kell 16.52 teatati Häirekeskusele liiklusõnnetusest Põhja-Pärnumaa vallas Rõusa külas. Reka ja sõiduauto kokkupõrke tõttu oli auto esimene osa deformeerunud ning inimene jäänud autosse kinni. Päästjad vabastasid kannatanu autost ning andsid kiirabile üle.

23. detsembril kell 16. 17 teatati Häirekeskusele, et Mai tänava korteris on tööle hakanud suitsuandur ning trepikoda on täis vingu. Päästjad tuvastasid tugeva toidukõrbemise ning likvideerisid selle. Päästjad tuulutasid ruumid ning juhatasid korteriperemehe korterist välja ning kiirabi kontrollis mehe üle. Päästeamet tuletab meelde, et kõige lihtsam ja turvalisem on järgida reeglit – kui teed sööki, siis jää kööki. Kui tead, et kipud unustama end telekat vaatama, siis kasuta taimerit, mis õigel hetkel meelde tuletab, et praad on ahjus. Pliidil kõrbev toit võib süüdata ka pliidi ümbruses olevad pinnad või esemed – kapp, käterätik, pajalapid, ka kardinad, kui need on piisavalt lähedal. Plastist esemed, näiteks poti sangad, hakkavad sulama ning eritavad mürgist gaasi.

24. detsembril kell 15.12 teatati Häirekeskusele tulekahjust Tori vallas Taali külas. Teataja sõnul põles kolmekordse kivimaja keldris elektrikilp ning maja oli musta suitsu täis. Päästjad kustutasid põlengu ning ventileerisid hoone. Sündmus lõppes kell 16.12.

24. detsembril kell 16.49 teatati Häirekeskusele tulekahjust Lääneranna vallas Rooglaiu külas. Päästjad tuvastasid Rooglaiu sadama territooriumil asuva soojaku põlengu. Päästjad kustutasid tulekahju kell 17.54. Teadmata põhjusel süttinud soojak hävis tules täielikult.

RAPLAMAA

25. detsembril kell 05.12 teatati Häirekeskusele liiklusõnnetusest Rapla vallas Juuru alevikus, kus numbrimärkideta sõiduauto oli sõitnud vastu puud. Päästjate saabudes oli auto keset teed ning takistas liiklust, lisaks olid välja voolanud auto vedelikud. Päästjad likvideerisid süttimisohu ja keskkonnaohu ning puhastasid ja vabastasid tee taas liikluseks.

Vasta

Sinu e-maili ei avaldata.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.