Läänemaa naiste saalijalgpallimeistriks tuli Taebla võistkond

Laupäeval peeti Läänemaa 2019. aasta naiste saalijalgpalli meistrivõistlusi. Üle mitme aasta selgitati parim naiskond välja Palivere spordihoones. Medalite eest asus võistlustulle neli naiskonda.

Haapsalu ja Taebla naiskondade kõrval mängisid Läänemaa meistritiitlile ka Hiiumaa Jaanika Jalgpallikool ning endine Läänemaa võistkond, Lõuna-Läänemaa Jalgpalliklubi.

Peakohtuniku Enn Kerge ja väljakukohtuniku Karol Tšarnetski ladusal korraldusel peetud turniir oli huvitava formaadiga. Kõik naiskonnad mängisid esmalt kõigiga läbi. Seejärel selgitasid turniirimängude järel esimene ja teine finaalis Läänemaa meistri ja kolmandaks-neljandaks jäänud mängisid kolmandale kohale. Seega oli iga mäng väga tähtis.

Läänemaa naiste saalijalgpalli meistrivõistlustest osavõtjad. F: Martin Vänt

Enn Kerge: “Pean tänast turniiri viimaste aastate kõige tasavägisemaks. Iga mäng oli kõrge tempoga ja naised näitasid väga ilusat ja tehnilist jalgpalli. Mängud olid kõrgetasemelised.”

Peakohtunikuga tuleb nõustuda. Kui vaatame võistkondi ja nende koosseisu, siis igas võistkonnas on jalgpallurid, kes alaga kaua tegelenud. Nii mõnedki on mänginud Eesti noorte ja täiskasvanute koondistes, tulnud mitu korda Eesti noorte meistrivõistlustel medalile, võitnud täiskasvanute meistritiitleid ja kahvatumat värvi medaleid. Iga mäng turniiril oli huvitav.

Kui turniiri kõik mängud said peetud, olid medalimängude paarid ka selged. Finaalis läksid vastamisi Haapsalu, kes kogus üheksa punkti, ja Taebla, kelle kontosse jäi kuus punkti. Pronksised autasud pidid selgitama Lõuna-Läänemaa Jalgpalliklubi ja Hiiumaa Jaanika Jalgpallikool.

Kolmanda koha mängus läks Lõuna-Läänemaa JK kiirelt Jaanika Jalgpallikooli vastu 2:0 juhtima. Kui alagrupifaasis olid lõunaläänlased samast vastasest üle olnud 3:0, siis proksimäng oli palju pingelisem. Hiiumaa jalgpallurid lõid ühe kiirelt tagasi ja mängus oli pinget kuni lõpuni. Siiski suutis Lõuna-Läänemaa JK edu hoida ja juba kaheksandat aastat järjest Läänemaa meistrivõistlustelt medalivõidu võtta.

Finaali eel oli favoriit Haapsalu. Turniiril 4:1 Taeblast jagu saanuna ei oleks saanud muud ka arvata. Kullamäng aga keeras kõik pea peale ja näitas jalgpalli võlu. Taebla tüdrukutel oli ilmselgelt suur motivatsioon hästi mängida oma treeneri Ulrika Tülpi vastu, kes sel turniiril Haapsalut esindas. Ja väike üllatus sündiski – Taebla võitis mängu 3:2 ja koos sellega ka Läänemaa naiste saalijalgpalli meistritiitli. Seda on Taebla või Taebla SK nime kandnud võistkonnad suutnud viimastel aastatel palju kordi.

Autasustamisel oli peakohtunik Enn Kerge rahul ja tänas naiskondi, et nad hea mänguga turniiri ja Läänemaa naiste jalgpalli elus hoiavad.

Läänemaa naiste 2019 saalijalgpalli meistrivõistlused:

I Taebla: Lisette Karja, Ingrika Tuulik, Kätlin Luur, Karolina Lillemets, Jana Kardin, Ketlyn Sirel, Lisa-Lota Kuusmann. Treener Ulrika Tülp.

II Haapsalu: Ulrika Tülp, Moonika Mürk, Ätli Altosaar, Liisa Murumäe, Mette Mirja Moumets, Kairit Poks.

III Lõuna-Läänemaa JK: Janet Peet, Maarja Jalakas, Anni Ratas, Anna Luuk, Regle Kurnim, Janne-Ly Siimon. Treener Jaanus Getreu.

IV Hiiumaa Jaanika Jalgpallikool: Liisa Koppel, Sofia Saarnak, Karin Pisa, Greete-Liis Reint, Marika Koppel. treener Jaanika Küttim.

Parim väravakütt oli Kätlin Luur, parimaks väravavahiks tunnistati Kairit Poks.

Jaanus Getreu

Vasta

Sinu e-maili ei avaldata.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.