Lihulas korraldatud jalgpallimälumängu võitis sealse koolidirektori võistkond

Juba kolmandat aastat korraldas Lõuna-Läänemaa Jalgpalliklubi noortele jalgpallihuvilistele jalgpalliteemalise mälumängu. Kui varasematel aastatel on klubi mälumängu läbi viinud individuaalturniirina, siis viimased kolm aastat on mäng toimunud võistkondadele.

Mälumängu küsimuste koostamine on jäetud Lihula gümnaasiumi vilistlase ja mälumänguri Margus Morševitski hooleks. Kaks aastat tagasi gümnaasiumi lõpetanud Morševitski on noorele eale vaatamata mälumängus kõva tegija. Ta on ainus alaealine, kes osalenud saates Kuldvillak ja võtnud osa Eesti Jalgpalli Liidu mälumänguturniirist, rääkimata paljudest muudest mälumänguvõistlustest.

Noorema grupi mälumängurid.
F: Margus Morševitski

Sellel aastal oli mälumäng kahes vanuseastmes – 4.-6. klassini ja 10.-12. klassini. Vanemas vanusegrupis võisid kaasa teha ka täiskasvanud, kel huvi jalgpalli ja spordi vastu. Meeldiv oli tõdeda, et mitmed Lihula gümnaasiumi õpetajad sellest osa saidki.

Küsimused olid koostatud väga professionaalselt. Raskusaste oli selline, et noortel oli vaja jalgpallialaseid teadmisi. Vanemas grupis aga seadis peakohtunik mälumängurid nii mõnegi küsimusega üsna keerulisse olukorda. Üldiselt tuleb tõdeda, et noored, kes jalgpalliga tegelevad, omavad ka sellest spordialast piisavalt teadmisi.

Nooremas vanusegrupis selgus võitja alles viimase bloki küsimustele vastamise järel. Ainult ühe punktiga suutis Virtsu kool (Geron Noor, Jass-Jasper Jõgi, Henri Kivisalu) edestada Lihula gümnaasiumi 6. klassi (Paul Lomp, Kevin Leemets, Timmo Kaasik). Võitjatele 24, teisele kohale 23 punkti. Järgnesid Lihula gümnaasiumi 5. ja 4. klassi võistkonnad.

Vanemas, 10.-12. klasside turniiril oli samuti terve mäng algusest lõpuni huvitav. Kolmekümnele küsimusele vastamine nõudis palju vaimujõudu ja täpsust. Lõpuks selgusid parimad. Siin napsas aga kooliõpilaste eest võidu Lihula gümnaasiumi direktor Siret Kesküla koos abikaasa Rando Keskülaga. Tiim Kesküla kogus lõpuks 28 punkti, edestades 26 punkti kogunud võistkonda David De Gea. Järgnesid võistkonnad Gianluigi Buffon ja Ässad.

Lõuna-Läänemaa Jalgpalliklubi III jalgpallimälumängu auhinnalaua aitasid katta Eesti Jalgpalli Liit ja Pärnu JK Vaprus.

Jaanus Getreu

Vasta

Sinu e-maili ei avaldata.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.