REISIPORTAAL: Hotellitubade kõige räpasemad kohad avastanud uuring andis üllatava tulemuse

Reisileminekuks valmistudes võid hotelli valides otsustada veebis avaldatud fotode, hotelli asukoha või hinna järgi, aga sa ei saa kunagi teada, kui puhas hotell on. Ja nagu selgub, ei tähenda tärnide rohkus sugugi seda, et ööbimispaik on selle võrra odavamatest numbritubadest puhtam, kirjutab Reisiportaal.

Veebileht Travelmath on teinud ära tänuväärse töö ja uurinud spetsialistide abiga eri luksusastmega hotellide strateegilisi kohti, et teada saada, millised bakterid, viirused ja parasiidid end neil varjavad.

Travelmathi uuringtehti üheksas Ameerika Ühendriikide 3-, 4- ja 5-tärni hotellis, kust võeti kokku 36 proovi. Proove võeti kõigi hotellide ühe numbritoa teleripuldilt, laualt, telefonilt ja vannitoa valamukapilt. Analüüsid tehti EmLab P&K teaduslaboris.

Uuring viidi läbi küll USAs, aga seda saab üldistada ka mujale. Koristamine sõltub hotellipidajate iseendale seatud nõudmistest ja inimesest, kes koristab. Ja seda, kuidas koristatakse, ei näe hotelli juhtkond ega klient, olgu see teisel pool ookeani või siin.

Näiteks varjatud kaameraga filmitud videodest on selgunud, et koristajad puhastavad tihtipeale valamukapi pindu sama lapiga, millega puhastavad WC-potti. Pealtnäha on pinnad puhtad, aga milliseid baktereid valamukapilt leida võib, seda näitab ainult laborianalüüs.

Kõigepealt üldisemad testi järeldused. Selgus, et keskmine hotellituba on mustem kui tüüpiline kodu või näiteks kool.

Uuringu täpsetest tulemustest loe Reisiportaalist.

Siin graafikus on kõigi hotellide tulemused kokku pandud:

Vasta

Sinu e-maili ei avaldata.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.