Haapsalu õudus- ja fantaasiafilmide festival esilinastab Eesti esimest natsizombifilmi

Ligemale 30-minutilises lühimängufilmis „Reich of the Dead” võitlevad kaheksa eriülesandega eliitsõdurit II maailmasõja ajal natside väljatöötatud ja 70 aastat hiljem ootamatult valla pääsenud viirusega, mille eesmärk on äratada ellu sõjas hukkunud saksa sõdurid ja luua neist elavate surnute superarmee.

„Lubame Eesti esimest B-kategooria exploitation-zombifilmi ja loodetavasti ka naeru,” ütles filmi režissöör ja stsenarist Julius Kits, kes koos kaasstsenaristi ja produtsendi Harly Kirspuuga on tuntud Imelike Filmide Festivali ehk IFFi korraldajana.

Ettevaatust, natsizombid! “Reich of the Dead” on tulekul. F: HÕFF

Nulleelarveline linateos on valminud õhinapõhiselt peamiselt sõprade ja tuttavate abiga.

Filmi operaator ja monteerija on Sofja Zdanova, kaasmonteerija ja efektimeister Jamlar Väin, kunstnik, grimeerija ja kaasprodutsent Eret Kuusk. Kasutatud on Eesti black metal-ansambli Süngehel muusikat. Filmi on tootnud mittetulundusühing Võõras Mure.

HÕFFi juhi Helmut Jänese sõnul on festivali üks eesmärke arendada siinset žanrifilmikultuuri. „Loodetavasti on meilgi selles oma osa, et Eestis on õudusfilme üha enam tegema hakatud,” ütles ta.

Festival on tänavu välja kuulutanud ka minutipikkuste õudusfilmide võistluse, mille võitja saab Sony telefoni. Konkursi kohta vaata lähemalt siit.

Natsizombifilm on õudusfilmi alažanr, milles natsidest sõdureid kujutatakse elavate surnutena, sageli õuduskomöödia võtmes. Siia kuuluvad näiteks viimati ka meie ekraanidel linastunud „Operatsioon Overlord” või „Surnud lumi”, mis kogus 2009. aastal kodumaal Norras 140 000 vaatajat, olles üks aasta populaarsemaid linateoseid.

Haapsalu õudus- ja fantaasiafilmide festival leiab tänavu aset 25.–28. aprillil. Soodushinnaga passid on juba müügil ja neid saab osta festivali koduleheküljelt www.hoff.ee.

„Reich of the Dead” treiler:

Vasta

Sinu e-maili ei avaldata.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.