VIDEOD: Aastad 1937 ja 1939 – raudtee toob Haapsallu elu ja edu juurde

80 aastat tagasi kees Haapsalus elu tänu raudteele. Liinile oli tulnud uus rong Lendav Läänlane, mis arendas kiirust kuni 100 km/h – selle aja inimeste jaoks fenomenaalne transpordivahend.

Kui 1902 raudteed kavandati, siis kostus nii optimistlikumaid kui ka pessimistlikumaid hääli, kuid 35 aastat hiljem olid saanud tõeks Postimehe prohvetlikud sõnad: “Loodame, et Haapsalu raudtee toob kihelkonna keskpaika omajagu elu ja edu juurde.”

SA Läänemaa avaldas Haapsalu raudtee videoloo raames kaks klippi aastast 1937 ja 1939. Videoloo algallikateks on Eesti filmi- ja dokumendiarhiivides ning internetis leiduvad ülesvõtted, kirjavahetus ja aruanded. Videolugu avaldatakse 1-4 klipi kaupa järgmise kahe ja poole nädala jooksul.

Videoklipid avaldatakse SA Läänemaa kodulehel ja sotsiaalmeedias. Klipid on piiranguteta järelvaadatavad ja jagatavad. Videoklippide tootmist ja arhiivimaterjalide kasutustasude maksmist rahastati SA Läänemaa raudteeprogrammi Haapsalu linna poolt suunatud vahenditest.

Rein Riisalu
SA Läänemaa raudteeprogrammi direktor

Vasta

Sinu e-maili ei avaldata.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.