Tugev tuul langetas Vormsis teele viis puud

Vormsi saart räsis möödunud ööpäeval suur tuul, mistõttu oli Vormsi päästjate abi vaja viie teele kukkunud puu eemaldamiseks. Päästjad eemaldasid puid Sviby ja Hullo külades.

HIIUMAA

Möödunud ööpäeval käisid Hiiumaa päästjad eemaldamas tugeva tuule tõttu teele kukkunud puid Nõmba, Utu ja Ludja külades.

PÄRNUMAA

Möödunud ööpäeval said päästjad Pärnumaa päästepiirkonnas 2 väljakutset, mis olid mõlemad seotud kütmisega:

– 05. märtsil kell 16.15 said päästjad väljakutse Häädemeeste alevikku, kus pliidi lõõris põles tahm. Päästjad kustutasid põlengu pulberkustutiga ning ventileerisid ruumid. Kohale saabus korstnapühkija.
– 06. märtsil kell 20.17 kutsuti päästjad Pärnu linna Käo tänavale, kus maja korstnast tuli peale kamina kütmise lõpetamist veel sädemeid. Päästjad ei tuvastanud küll tulekahju, kuid keelasid kütmise seni, kuni korstnapühkija on kamina üle vaadanud.

Tegemist oli õnnelike õnnetustega, kus keegi viga ei saanud ega suuremat tulekahju ei tekkinud. Siiski tuleb kütta mõistlike kogustega, et vältida ahju ülekuumenemist. Alati tuleb avada siiber ning seda mitte liiga vara sulgeda. Väga oluline on küttekolde regulaarne hooldamine ja puhastamine professionaalide poolt selleks, et vältida tahmapõlenguid korstnas.

Päästeamet

Vasta

Sinu e-maili ei avaldata.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.