Lõuna-Läänemaa Jalgpalliklubi noored võistlesid edukalt kergejõustikus

Peatselt algavaks Eesti noorte jalgpalli meistrivõistlusteks valmistuv Lõuna-Läänemaa Jalgpalliklubi teeb 2019. aasta liigahooajaks mitmekülgset ettevalmistust. Lisaks tavapärastele jalgpallitreeningutele on kuu aega möödunud ka jooksutreeningutega.

Lisaks on paljud noored osalenud pidevalt kergejõustikuvõistlustel. Nüüd aga osales peaaegu kogu Lõuna-Läänemaa JK U14 noortevõistkond Pärnus peetud Pärnumaa TV10 Olümpiastardi III etapil.

Lõuna-Läänemaa JK U14 vanusegrupi jalgpallurid Pärnumaa III TV10 Olümpiastardi etapil Pärnus 22. märtsil. F: Romet Mihkels

Noored jalgpallurid said end Pärnumaa ja Pärnu linna kergejõustikuklubide parimate noorkergejõustiklastega võrrelda kaugushüppes, kõrgushüppes ja kuulitõukes. Koolieas peabki noorsportlane võimalikult paljude aladega tegelema. Kes noorest spordipoisist lõpuks sirgub ja millise ala ta valib, näitab hilisem spetsialiseerumine ja aeg. Kõige tähtsam aga on, et sirgub korralik inimene ja terve Eesti mees. Just mitmekülgsus noores eas panebki sellele aluse.

Meie noored esinesid Pärnumaa TV10 OS III etapil lausa suurepäraselt. Kergejõustikuvõistlusest võttis meilt osa 12 noort.

Nooremate ja vanemate poiste võistlustes püstitasid meie noored kokku 14 isiklikku rekordit. Medalini küündis kolm poissi, finaali, ehk kaheksa parema hulka sai aga koguni kaheksa poissi. Vabariigi finaaletapi pääsu normatiivist, mis on igal alal tavaliselt kõrge, sai jagu üks poiss.

Nooremate poiste (2007-2008 sündinud) kaugushüppes hüppas isikliku rekordi Keiro Ristikivi. Pärnus hüpatud 4.50 andis teise koha. Sama tulemuse sai kirja ka võistluse võitja. Sellega ületas ta ka vabariigi finaalvõistlusele pääsu normatiivi 10 sentimeetriga. Ühtlasi oli see ka 12-aastasele spordipoisile selle talve teine rekordiparandus.

Samuti tegid selles võistluses oma senised parimad hüpped Kenneth Lomp ja Ats Kaasik. Võrdne tulemus trennikaaslastele 3.41 andis 20 võistleja hulgas 12. koha jagamise.

Sama vanade poiste kuulitõukes jõudsid meilt finaali kolm poissi. Kert-Kristjan Peet võitis tulemusega 9.04 pronksmedali. Ainult 36 sentimeetrit jäi puudu vabariigi normist.

Keiro Ristikivi oli siin 8.55-ga neljas ja Kenneth Lomp 6.84-ga kaheksas. Kert-Kristjan ja Kenneth tõukasid ka isiklikud rekordid. Poisid peavad taltsutama selles vanuses 2 kg kuuli.

Vanematel poistel (2005-2006 sündinud) oli III etapil kavas kõrgushüpe ja kuulitõuge. Eesti meistrivõistlustel sellel talvel kõrgushüppes 1.30-ga 12. koha võitnud Raikko Kanter sai sama tulemuse kirja ka nüüd. Pärnumaa etapil andis see kõrge neljanda koha. Järgmise kõrguse ületamine andnuks juba medali, kuid sel korral tuli see veel napist puudutusest maha.

Ka Paul Lomp kordas oma parimat tulemust. Kõmsil jaanuari lõpus hüpatud 1.20 alistus kindlalt, kuid järgmisel kõrgusel tuli latt maha. Tasuks korralik seitsmes koht.

Taas oli meie poiste trumpala kuulitõuge. Siin juba 3 kg kuuliga tõukavad noored ületasid kõik oma senised parimad tulemused. Ken-Indrek Klimpuš sai jagu koguni kümnest meetrist. Tulemus 10.13 andis hõbemedali.

Joonas Vestli tõukas 9.02 ja oli viies ja Paul Lomp 8.49 ja sai sel võistlusel oma teise seitsmenda koha. Esikaheksa lõpetas Kevin Leemets tulemusega 8.47.

Meie lastele oli tähtsaim korralikes tingimustes, Pärnu kergejõustikuhallis peetud võistlusest osa saamine. Kindlasti oli kergejõustikuvõistlus noortele väga vajalikuks ettevalmistusosaks pikaks Eesti jalgpalli meistrivõistluste hooajaks. Poistel seisavad enne aprilli alguses algavaid meistrivõistlusi ees veel mitmed treeningmängud ja ka üks jooksuvõistlus

Jaanus Getreu

Vasta

Sinu e-maili ei avaldata.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.