Haapsalu noored kergejõustiklased hiilgasid TV 10 Olümpiastardis

Laupäeval toimus Tartus selle talve TV 10 Olümpiastardi 3. osavõistlus. Tartu Ülikooli spordihalli kogunes legendaarse kergejõustikusarja 48. hooaja 3. etapil mõõtu võtma üle 300 noore kergejõustiklase.

Sel korral oli noorema vanusegrupi tütarlastel kavas teivashüpe, vanema vanusegrupi neiud võtsid aga mõõtu kaugus- ja kõrgushüppes. Nooremad poisi võistlesid kaugushüppes ja kuulitõukes ning vanema grupi noormehed kuulitõukes ja kõrgushüppes.

Edukad sportlased: Emma Kathrina Hein, Tanel Toomemägi, Lisete Mikk koos treener Kaja Ladvaga Tartu võistlusel. F: Kaja Ladva

Haapsalu kergejõustikuklubis treenivad noored sportlased esindasid oma kodukoole igati väärikalt. Vanemate neidude võistluses (2005-2006 sündinud) tegi väga hea etteaste Haapsalu põhikooli õpilane Emma Kathrina Hein. Eelmise aasta Eesti omavanuste parim noorkergejõustiklane püstitas kaks isiklikku rekordit. Kõrgushüppes, kus osales 71 sportlast, võitis ta uue margi 1.62-ga 2. koha. Kuldmedalitulemus, mille võitis resultaadiga 1.65 Lähte gümnaasiumi õpilane Karmen Bruus, jäi sel korral veel ületamata.

Veel kaks noort Haapsalu noort tegid selles võistluses väga hea etteaste. Võrdse tulemuse 1.50 said kirja Kleer Jaani Ridala põhikoolist ja Karen Loorens Oru koolist. Tulemusteks protokolli kõrged 7. ja 8. koht.

Võimsa hüppe tegi Emma Kathrina ka kaugushüppes. Elus esimest korda ületas ta viie meetri piiri. Teises voorus hüpatud 5.04 andis 7. koha.

Ka kaugushüpe oli kõrgetasemeline. Kokku hüppas üle viie meetri seitse sportlast ja finaalkatsetele viis nii kõrge tulemus kui 4.96. Just esimesena jäi joone alla Kleer Jaani, kes sai tulemsueks 4.95. Pikast võistlusest võttis osa 87 noorsportlast. Emma Kathrina Hein tõusis oma tulemusega ka selle talve Läänemaa kergejõustiku edetabelis naiste kaugushüppes Anna-Maria Vjazemski järel teiseks.

Nooremate tüdrukute (2007-2008 sündinud) teivashüppevõistluses võitis 5. koha Uuemõisa lasteaed-algkooli õpilane Lisete Mikk. Sellise koha andis talle ühe sentimeetriga parandatud isiklik rekord 2.11.

Vanemate poiste kuulitõukes tegi senise parima võistluse Ridala põhikooli õpilane Tanel Toomemägi. Ta tõukas 3 kg kuuli uueks margiks 13.20, parandades senist parimat tulemust meetri ja 67 sentimeetri võrra. Kokku andis see 5. koha

Vanemate poiste kuulitõuge oli samuti tasemelt väga kõrge. Koguni 19 noormeest 56-st tõukasid raudmuna kaugemale kui 11 meetrit.

Järgmine, 4. osavõistlus on 19. mail Tallinnas Kadrioru staadionil. Siis ootab kergejõustiklasi ees pallivise, kettaheide ja pikemad jooksudistantsid.

Jaanus Getreu

Vasta

Sinu e-maili ei avaldata.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.