HÕFFi avab verivärske Eesti õudusfilm

Haapsalu õudus- ja fantaasiafilmide festivali avamine tuleb tänavu eriline, sest esimest korda jõuab ekraanile uhiuus Eesti õudusfilm „Karv”. Teise avafilmi kuulutab HÕFF välja reedel.

Leo (Sten Karpov) võitleb kiilanemisega. F: kaader filmist

14-minutiline lühimängufilm „Karv”, mille on kirjutanud ja lavastanud Oskar Lehemaa, esindab õudusfilmi body-horror´i ehk kehaõuduse alažanri.

Kiilanemise tõttu komplekside küüsis vaevlev Leo võtab kasutusele müstilise juuksekasvuseerumi, mis põhjustab tema kehas groteskseid moondumisi. Nüüd tuleb tal kohutavad muutused peatada enne, kui ta kaotab oma viimsedki juuksekarvad… või midagi palju enamat.

Ilma dialoogita filmis mängib Sten Karpov.

Viis aastat tagasi joonistasin märkmikusse karvase silmamuna ja umbes samal ajal hakkasin muretsema oma taganeva juuksepiiri pärast – ilmselgelt oli tarvis teha üks rõve lühiõudukas kiilanevast mehest! Aga kulus veel mitu aastat, et saada kokku eelarve ja leida piisavalt hullud ja motiveeritud filmiprofid, kes oleksid nõus seda karvast filmi tegema,” kirjeldas Lehemaa linateose sünnilugu.

Filmi on üles võtnud Ivar Taim, kunstnik on Triin Valvas, monteerija Sander Somma, helilooja Paul Oja ning helirežissöörid Aleksandra Koel ja Markus Andreas. Tootsid Evelin Penttilä ja stuudio Stellar Film.

Osa eelarvest – 9195 dollarit – koguti rahvusvahelise ühisrahastusplatvormi Indiegogo abil.

Linateoses on kasutatud tähelepanuväärselt palju eriefekte. Võtete viimasel päeval katsime näitleja Sten Karpovi mitme liitri liimi, melassi ja kunstverega ning mähkisime saja meetri jagu karvade sisse. Seejärel pidi ta tegema tundide kaupa keerukaid stseene keset ohtlikke tuleefekte. Millegipärast ei rääkinud Sten minuga pärast seda pool aastat,” kirjeldas Lehemaa naljaga pooleks.

HÕFFi juhi Helmut Jänese sõnul on „Karva” autor tõeline HÕFFi fänn, kes on kasvanud koos festivaliga. „„Karv” annab lootust, et temast saab lavastaja, kes julgeb ja tahab teha žanrifilmi, mis Eestis on jätkuvalt vaeslapse osas,” ütles ta.

Ka Lehemaa ise peab HÕFFi oma kujunemises väga oluliseks. „Minu esimene kokkupuude HÕFFiga oli 2010. aastal, kui korraldasin zombimarssi. Kui nägin lõpuks festivali avapäeval Haapsalu nunnudel tänavatel sadu veriseid zombisid lonkamas, olin hoobilt HÕFFi armunud. Sealt alates on HÕFF mu lemmikfestival: see on täis pööraseid inimesi, filme ja pidusid. Olen HÕFFile kolmel aastal treileri teinud, aga päris oma filmiga osalen esimest korda. Mõnus tunne on, nagu läheks tagasi lapsepõlvekodusse… väga, väga õudsesse lapsepõlvekodusse.”

30-aastane Oskar Lehemaa on Balti filmi- ja meediakooli lõpetanud režissöör, kes hetkel lavastab koos Mikk Mägiga „Vanamehe filmi” – populaarsel Vanamehe multika sarjal põhinevat pikka animafilmi. „Karv” on tema esimene iseseisev mängufilm.

Haapsalu õudus- ja fantaasiafilmide festival leiab aset 25.-28. aprillini. Festivali passid on müügil aadressil www.hoff.ee. Pileteid saab osta alates 5. aprillist.

Vasta

Sinu e-maili ei avaldata.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.