Lääne-Nigula vallas läks kulupõleng käest ära

13. aprillil kell 13.12 teatati häirekeskusele tulekahjust Lääne-Nigula vallas Tagavere külas. Inimesed ei suutnud lõkkest laiali läinud kulupõlengut enam ohjata ning päästjad kustutasid põlengu kell 13.29.

HIIUMAA

  1. aprillil kell 17.36 teatati häirekeskusele tulekahjust Hiiumaa vallas Hellamaa külas. Päästjate saabudes põles 4 x 6 m suurune elamu lahtise leegiga. Päästjad kustutasid tulekahju kell 13.31 ning pool hoonest hävines täielikult. Omaniku arvates võis tulekahju saada alguse külmkapist.
  2. aprillil kell 15.01 avastasid päästjad lõkkereidi ajal põlengu Utu külas, kus vanem meesterahvas oli teinud kaks lõket. Paraku tõusis tuul ning süütas ümberringi põlema kulu, mis levis umbes 500 ruutmeetrile. Tuli levis väga kiiresti ning ohustas juba ka kõrvalhooneid. Eluhoonest jäi tuli 15 meetri kaugusele ning rehehoonest vaid 4 meetri kaugusele. Õnneks sattusid Käina päästjad tegema sel hetkel lõkkereide ning hoidsid ära oluliselt suurema õnnetuse nii inimelule kui varale. Päästeamet kehtestas tuleohtliku aja kogu Eesti territooriumil alates 6. aprillist. Tuleohtlikul ajal võib looduses tuld teha ainult selleks ettenähtud kohtades. Lõkke tegemisel nii metsas ja maastikul kui ka koduaias tuleb järgida tuleohutusnõudeid ning oluline on lõket tehes hinnata ka iseenda suutlikkust tehtud lõkkega toime tulemisel. Lisatu foto.

JÄRVAMAA

  1. aprillil kell 18.11 teatati häirekeskusele tulekahjust Paide linnas Mäekülas. Inimene põletas tee ääres kulu, kuigi kulupõletamine on keelatud tegevus. Päästjad kustutasid tulekahju ning tegid inimesele selgitustööd.

PÄRNUMAA

  1. aprillil

– kell 16.25 põles kulu Pärnu linnas Seljametsa külas. Päästjad kustutasid sõidutee kraavipervel olnud 10 x 10 meetri suuruse kulupõlengu. Süttimise põhjust pole teada.

– kell 17.45 teatati tulekahjust Pärnu linnas Paikuse alevikus. Päästjate saabudes põles 80m² kulupõld, mida kohalikud olid kustutama asunud. Päästjad likvideerisid kulupõlengu lõplikult kell 18.44 ning tulekahju tekkepõhjus on seni veel teadmata.

– kell 19.11 teatati häirekeskusele tulekahjust Häädemeeste vallas Reiu külas. Päästjad tuvastasid 3 x 3 meetri suuruse järelevalveta jäetud lõkke, mille kustutasid. Umbes 50 meetri sügavusel metsa sees tuvastasid päästjad teisegi lõkke, kus põles maha kukkunud kuusk, kolm mändi ning pinnas. Päästjad kustutasid teadmata asjaoludel süttinud tulekahju kell 19.57.

– kell 23.35 teatati häirekeskusele tulekahjust Pärnu linnas Lavassaare alevis Karja tänaval. Naabrid kuulsid korteris suitsuanduri signaali ning tundsid kõrbelõhna. Päästjad tuvastasid saabudes toidukõrbemise ning magama jäänud inimese. Päästeamet tuletab meelde, et valmivat toitu ei tohi jätta järelevalveta, minnes ise magama või kodust ära. Pikemat valmimisaega nõudvate toitude valmistamisel on hea kasutada köögikella, mis köögis toimuvat meelde tuletab ning kontrollima suunab.

  1. aprillil kell 22.12 teatati häirekeskusele tulekahjust Pärnu linnas Suur-Jõe tänaval. Inimene põletas oma krundil kulu. Päästjad likvideerisid umbes 200 m² suuruse kulupõlengu kululuudadega kell 22.35. Kulupõletamine on kõikjal Eestis keelatud!
  2. aprillil

– kell 16.16 teatati häirekeskusele maastikutulekahjust Häädemeeste vallas Arumetsa külas. Põles umbes 0,5 ha metsaalust mille päästjad kustutasid kell 16.40.

– kell 18.07 teatati häirekeskusele tulekahjust Tori vallas Vainu külas. Põles ca 0,5 hektarit kulu, mis tugeva tuule tõttu levis kiiresti edasi. Teadmata põhjusel süttinud tulekahju likvideeriti kell 19.07 Lisatud foto.

RAPLAMAA

  1. aprillil kell 19.13 teatati tulekahjust Rapla linnas. Pealtnägijad olid näinud metsa vahel järelevalveta lõket, kus lapsed juures. Päästjad kustutasid peaaegu kustunud lõkke metsa alt kell 19.31.
  2. aprillil

– kell 11.11 teatati häirekeskusele tulekahjust Kehtna vallas Kalbu külas. Päästjad tuvastasid põlengud kahes eraldi kohas. Põles 1,5 hektarit kulu ning tuul viis põlengut metsa poole, kuhu ligipääs oli raskendatud. Põlengule suutsid päästjad kustutusvõimekusega ATVd kasutades piiri panna kell 11.43.

– kell 18.53 teatati häirekeskusele kulupõlengust Märjamaa vallas Jaaniveski külas. Põles pea 1,5 hektarit kulu, mis oli alguse saanud lõkkest. Päästjad kustutasid tulekahju kell 19.08 ning tegid elanikele selgitustööd tuleohutusnõuetest lõkke tegemisel.

SAAREMAA

  1. aprillil

– kell 8.09 teatati häirekeskusele tulekahjust Kuressaare linnas Koidu tänaval. Eluhoones õles pelletitega köetava keskkütteahju elektroonikablokk, mille inimesed suutsid iseseisvalt aiavoolikuga kustutada. Päästjad kontrollisid tulekahju koha üle ning ventileerisid ruumid.

– kell 11.50 teatati häirekeskusele maastikutulekahjust Saaremaa vallas Rahu külas. Päästjate saabudes põles lõkkest süttinud kulu umbes 0,1 ha maa-alal. Tuli ohustas kõrvalhoonet. Päästjad kaitsesid kõrvalhoonet süttimise eest ning kustutasid põlengu kell 12.32

Vasta

Sinu e-maili ei avaldata.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.