Lääne-Nigula valla kahes külas süttis lõkkest kulu ja metsaalune

19. aprillil kell 13.39 teatati kulupõlengust Lääne-Nigula vallas Seljakülas, kus inimesed põletasid prügi, millest süttis põlema 1,5 hektarit kulu ja metsaalust. Tulekahju likvideeriti kell 15.15.

19. aprillil kell 13.48 teatati kulupõlengust Lääne-Nigula vallas Kirimäe külas, kus lõkkest süttis põlema 4,5 hektarit kulu ning metsaalust.

JÄRVAMAA

20. aprillil kell 16.24 teatati kulupõlengust Järva vallas Soosalu külas. Kolme hoone vahelisel alal ja ümbruses põles kulu ca 2500 m² alal. Kõik kolm ümbritsevat hoonet olid tuleohus. Kaks möödasõitjat alustasid enne päästjate kohale jõudmist tule kustutamist käepäraste vahenditega ning äratasid ka majas olevad kaks puudega inimest. Hetkel pole teada kuidas tulekahju alguse sai, kuid tänu möödasõitjate kiirele reageerimisele suudeti ära hoida väga traagiliste tagajärgedega õnnetus. Tulekahju kustutati kell 17.26

PÄRNUMAA

19. aprillil

kell 13.54 Lääneranna vallas Mäense külas põles 1 hektar teeäärset kulu ja metsaalust

kell 15.36 Saarde vallas Rabakülas väljus kontrolli alt lõke, mis süütas kulu, seejärel suvila ning männinoorendiku. Ohus oli ka allatuult jäänud elumaja.

Kell 18.47 Pärnu linnas Lindi külas põles 2 hektarit kõrkjaid.

Kell 21.28 Põhja-Pärnumaa vallas Tootsi alevis põles 0,6 hektarit kulu.

20. aprillil

Kell 21.45 teatati Häirekeskusele hoone tulekahjust Põhja-Pärnumaa vallas Pärnu-Jaagupi alevis. Päästjate saabudes tuli sauna räästa alt suitsu ning hõõgumist paari meetri ulatuses. Tulekahju sai alguse ilmselt naabri tehtud lõkkest, kust lendasid sädemed sauna räästa vahele. Päästjad kustutasid saunapõlengu kell 21.58 ning likvideerisid ka naabri lõkke.

21. aprillil

Kell 15.19 põles tööstushoone Selja külas Tori vallas. Süttinud oli Selja küla saepuruga köetav katlamaja. Hoone katus hävis täielikult, katel ja pumbad jäid tulest puutumata. Tulekahju likvideeriti kell 17.28.

Kell 16.10 põles Lääneranna vallas Kause külas 0,5 hektarit kulu.

Kell 16.15 põles Häädemeeste vallas Võiste alevikus 2 hektarit kulu ja roostikku.

Kell 18.21 teatati häirekeskusele hoonetulekahjust Pärnu linnas Sillutise tänaval. Põles mahajäetud kahekorruselise puithoone esimesel korrusel asunud 3 ruumi. Tules hävinesid esimese korruse kolm tuba ning teine korrus sai vee ja tahmakahjustusi. Tulekahju likvideeriti kell 20.17.

RAPLAMAA

Nädalavahetusel Raplamaa päästepiirkonnas korraldatud reidid näitasid, et Raplamaa inimesed on teadlikud ohutust lõkketegemisest ning järgivad ohutusnõudeid. Kolme päevaga kontrollisid Märjamaa, Järvakandi, Kohila ja Rapla komandod lõkkeid üle piirkonna ning ei tuvastanud mitte ühtegi ohtlikku lõket. Inimesed suhtusid lõkkepatrulle teostavatesse päästemeeskondadesse hästi, olid sõbralikud ning hindasid Päästeameti tegevust lõkete kontrollimisel.

19. aprillil kell 15.51 teatati häirekeskusele, et Märjamaa vallas Tiduvere külas põleb 3 hektarit pinnast. Tulekahju likvideeriti kell 17. 10.

SAAREMAA

19. aprillil kell 14.35 teatati häirekeskusele maastikutulekahjust Saaremaa vallas Mätasselja külas, kus põles 0,5 hektarit raiesmikku ja metsaalust.

19. aprillil kell 23.18 teatati häirekeskusele tulekahjust Suur-Rahula külas, kus põles kõrvalhoone ning süttinud oli ka elumaja otsasein. Kuur hävis tules täielikult ning elumaja suudeti päästa. Tulekahju lokaliseeriti kell 23.53.

Vasta

Sinu e-maili ei avaldata.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.