Nõval põles kuur, kulu ja puud

Alates 6. aprillist kehtib Eestis tuleohtlik aeg. Tuleohtlikul ajal võib looduses tuld teha ainult selleks ettenähtud kohtades. Lõkke tegemisel nii metsas, maastikul kui ka koduaias tuleb järgida tuleohutusnõudeid. Lõket tasub teha vaid vaikse tuulega ja seejuures jälgida tuule suunda, et tule tegemisel või grillimisel ei lendaks sädemed hoonetele, metsale, või muule põlevmaterjalile.

Kindlasti tasuks alati käepärast hoida ka esmased tulekustutusvahendid, näiteks ämbrit vee või liivaga. Metsas liikujatel on lõkke tegemisel ja grillimisel soovitav kasutada riigimetsa majandamise keskuse lõkkekohti, mis on leitavad internetilehelt www.rmk.ee. Infot avalike lõkkekohtade ja grillimisplatside kohta saab ka kohalikust omavalitsusest. Tänavune soe ja kuiv kevad on lisaks Eestile muutnud tuleohtlikuks Rootsi ja Norra metsad, mis on põhjamaade kohta tavapäratult vara. Riigi Ilmateenistuse tuleohukaarti saab jälgida siit: https://www.ilmateenistus.ee/ilm/prognoosid/tuleohukaart/

24. aprilli seisuga on üle Eesti olnud 586 metsa- ja maastikupõlengut. 396 neist on olnud kulupõlengud. Päästeamet tuletab meelde, et kulu põletamine on Eestis aastaringselt keelatud!

LÄÄNEMAA

  1. aprillil kell 18.29 teatati häirekeskusele tulekahjust Lääne-Nigula vallas Nõva külas. Nõva kiriku taga asuv tööriistakuur põles lausleegiga ning süttinud oli ka ümbritsev maastik ning puud. Nõva päästekomando kustutas 4 x 4 m mõõtmetega kuuri ning maastiku kell 19.05.

RAPLAMAA

  1. aprillil kell 15.40 teatati häirekeskusele maastikutulekahjust Kehtna vallas Saarepõllu külas. Teadmata asjaolude tõttu alanud kulupõleng levis 2400 ruutmeetrile ning ohustas lähedalasuvat metsa. Kohal viibinud inimesed tegelesid kustutamisega kuni päästjate saabumiseni. Päästjad likvideerisid tulekahju kell 16.41. (Lisatud foto, autor Marko Matson, Järvakandi PK)

PÄRNUMAA

  1. aprillil kell 22.19 teatati häirekeskusele tulekahjust Põhja-Pärnumaa vallas Tootsi alevikus. Teataja sõnul tuli korrusmaja kolmanda korruse korteri aknast heledat suitsu ning töötas tulekahjualarm. Päästjate saabudes põles korteris elutuba. Suitsusukelduslüli sisenes korterisse, tõi sealt välja kannatanu ning andis kiirabile üle. Päästjad likvideerisid tulekahju kell 23.11. Tulekahju tekkepõhjuse selgitab välja menetlus.

SAAREMAA

25.aprillil kell 17.50 teatati häirekeskusele tulekahjust Saaremaa vallas Nasva alevikus. Päästjad tuvastasid saabudes, et inimene oli küdeva pliidi peal kuivatanud küttepuid ning need süttisid põlema. Päästjad likvideerisid tulekahju ning tegid inimesele selgitustööd.

LÄÄNE -EESTI POMMIGRUPP

27. aprillil on kogub Päästeamet Pärnu jahtklubi sadamates aegunud merenduses kasutatavaid signaalrakette, säratulesid ja suitsusignaale. Aegunud pürotehnika võib käituda ettearvamatult ja olla seetõttu ohtlik ning need tuleb üle anda oma ala ekspertidele, kes need ohutult hävitavad.

25. aprillil hävitati Saarde vallast Tali külast leitud 50 mm miinipildujamiin.

Vasta

Sinu e-maili ei avaldata.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.