Laskja Elari Tahvinov võitis rahvusvahelistel võistlustel Eesti võistkonnaga kolmanda koha

Taanis peetud Euroopa noorte võistkondlike meistrivõistluste Ida-  ja Põhja-Euroopa poolfinaalis saavutas Eesti püstolivõistkond 3. koha. Eesti võistkonda kuulus meie spordikoolist Elari Tahvinov.

Tegemist on segavõistkondade vahelise võistlusega, kus lasevad kaks poissi ja kaks tüdrukut. Lisaks Elarile olid võistkonnas Aleksandra Moissejeva (Narva), Alina Kovaljova (Männiku Laskurklubi), Kirill Lepman (Valga).

Vasakult: Elari Tahvinov, Alina Kovaljova, Kirill Lepman, Aleksandra Moissejeva. F: Mati Seppi

Poolfinaali pääsesid alagrupi võistluste põhjal viis paremat võistkonda (Eesti, Poola, Läti, Rootsi, Leedu). Kõik riigid kohtuvad omavahel. Neli laskurit teise võistkonna nelja laskuri vastu. Kokku 16 minimatši. Laskur laseb konkurendi võistlejaga 10-lasulise seeria ja võitja saab kaks punkti.

Eesti alustas võistlust suurte lootustega, kuid paraku tuli esimesele vastasele Leedule alla vanduda 14-18. Teises voorus suutsime pingelises võitluses alles viimase raundiga alistada Poola kõige napimalt 17-15.

Kolmandas voorus kohtusime Rootsiga ja Eesti paremus oli mäekõrgune 23-9. Viimases voorus tuli meie vastu Läti. Pärast kolmandat raundi juhtisime 13-11. Paraku tuli viimases neljandas raundis kõigil meie laskuritel tunnistada vastase paremust ja kaotasime 13-19.

Lõppseis Leedu kolm võitu; Poola, Eesti, Läti kaks võitu ja Rootsi üks võit. Teise koha selgitamisel arvestati võidupunkte. Poolal 68, Eestil 67 ja Lätil 63. Edasi finaali pääses kaks paremat Leedu ja Poola. Finaali pääsevad ka kolme poolfinaali (Lõuna-Euroopa ja Lääne-Euroopa) kaks paremat 3. koha võistkonda. Kuna Eesti võistkond teenis omavahelistes matšides korralikud punktid, on meiegi edasipääs kaheksa hulka tõenäoline.

Mati Seppi

Vasta

Sinu e-maili ei avaldata.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.