Laupäeval peetakse Euroopa päeva puhul Haapsalu turuplatsil pidu ja õpilasfirmade laata

Laupäeval on Haapsalu Euroopa päeva festivalile oodata Evelin Ilvest, Indrek Tarandit, Ivo Linnat ja paljusi teisi tuntud inimesi.

9. mai on Euroopa päev. Selle puhuks tähistatakse 1.-12. mail kümnes linnas üle Eesti Euroopa päeva. Tänavused Euroopa päeva üritused on pühendatud Euroopa Parlamendi valimistele ning Eesti Euroopa Liitu kuulumise 15. aastapäevale.

Haapsalus tähistatakse Euroopa päeva sel laupäeval, 4. mail, mil toimub Haapsalu Euroopa päeva festival. Festival hõlmab endas kohalike toodete turgu, õpilas- ja minifirmade laata, telki koos esinejate ja meelelahutusprogrammiga ning laste rõõmuks on olemas ka lasteala.

Nii kohalike toodete turg kui ka õpilasfirmade laat kestavad kl 10-14. Kohalike toodete turule on oodata põnevaid tooteid alates kohalikust toidust ja lõpetades Ökohipi sojavahaküünalde ning Rohepakendi ökotoodetega. Turul võib näha mitmeid müüjaid, keda seal tavapäraselt ei kohta.

Õpilasfirmade laadale on ennast kirja pannud 36 õpilasfirmat üle Eesti. Näha ja katsuda saab põnevaid tooteid, mida muidu Haapsalus ei leia. Noorte ettevõtlikkust tasub toetada.

Kell 12 algab turuplatsi esises parklas paiknevas suures telgis meelelahutusprogramm, kus Euroopa Parlamendi valimiste esinumbrid astuvad üles Ivo Linna juhtimisel ERRi ekraanilt tuttava saate “Reis ümber Eesti” eriformaadis. Haapsalus on võimalus “saatekülalisena” näha Taavi Rõivast (Reformierakond), Tunne Kelamit (Isamaa), Indrek Tarandit (sotsiaaldemokraadid), Enn Eesmaad (Keskerakond), Marek Reinaasa (Eesti 200) ja Evelin Ilvest (Rohelised).

Muusikalised vahepalad esitab ansambel Supernoova, lisaks kuuleb pärast “Reis ümber Eesti” meelelahutusprogrammi laulmas Ivo Linnat ja Antti Kammistet.

Ka lasteala avatakse kell 12. Lastealal suhtleb lastega Jänku Juss, kellel on lastega plaanis erinevad tegevused ja võistlused. Kohal on ka meisterdaja, kes teeb lastega käelisi tegevusi.

Lisaks jagab SA Archimedese esindaja alates kella 12st tasuta suhkruvatti ning Europe Direct Läänemaa teabekeskuse esindaja Euroopa ja Euroopa päeva temaatilisi meeneid (plastiliinikarbid, vildikapakid, rasvakriidi pakid jms).

Tulge kogu perega! Üritus on kõigile tasuta.

Ege Tatarmäe
Europe Direct Läänemaa teabekeskuse koordinaator

Vasta

Sinu e-maili ei avaldata.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.