Lihula gümnaasiumi sportlased tõid Pärnumaa murdmaajooksu meistrivõistlustelt kõrgeid kohti

Reedel, 3. mail peeti Jõulumäel igakevadisi Pärnumaa koolide murdmaajooksu meistrivõistlusi. Vaatamata väga halvale ilmale – sooja üks-kaks kraadi ja kerge lumesadu – osales suurel jooksuüritusel 13 Pärnumaa kooli peaaegu 300 noore jooksjaga.

Lihula gümnaasiumi sportlased Pärnumaa murdmaajooksu meistrivõistlustel. F: Martin Vänt

Sellist hulka jooksusõpru kohtab tavaliselt kas Eesti meistri- või karikavõistlustel. Oli vanuseklasse, kus osalejate arv küündis viiekümneni, tavaliselt jäi osalejate arvuks eri vanusegruppides 30-40 sportlast.

Jõulumäe üsna rasketel ja tehnilistel radadel, kus lausmaa asendus mägedega ja murul jooks samamoodi liivase pinnasega näitasid väga häid tulemusi Lihula gümnaasiumi õpilased.

Kokku 20 noorsportlasega võistlustel osalenud endise Läänemaa kooli tulemused väärivad esiletõstmist.

Meistritiitlid võitsid Kerlin Rüütel ja Virgo Vallik

Kodukoolile tõid kaks meistritiitlit Kerlin Rüütel ja Virgo Vallik. Kerlin võitis 4.-5. klasside tütarlaste 500 meetri distantsi ajaga 1.37,5. Koguni 37 osalejaga jooksus edestas ta teist kohta nelja sekundiga.

Jalgpallur, kümme aastat meelisalaga tegelenud ja nüüd viimased kolm aastat Pärnu JK Vaprust esindav Virgo Vallik jooksis end kullale 8.-9. klasside 1000 meetri jooksus. Eesti jalgpalli noortekoondisse pürgiv Lihula gümnaasiumi 9. klassi õpilane sai 16 osalejaga jooksus võiduajaks 3.25,7 ja edestas teist kohta 60 meetriga.

Palju kohti esikuuikus

Kõige nooremate, 1.-3. klasside tütarlaste 300 meetri pikkuse distantsi starti tuli 36 jooksusõpra. Radele Kanter ja Viktoria-Elisabeth Kepp tegid väga südika jooksu. Radelel jäi medalist puudu 0,5 ja Viktoria-Elisabethil 1,5 sekundit. Lõpuks tüdrukutele väga kõrged neljas ja viies koht, ajad vastavalt 1.18,5 ja 1.19,5.

Sama vanade poiste hulgas jooksis 38 sportlase hulgas end kuueteistkümnendaks Kevin-Mart Põldman, kes kattis 300 meetrit 1.19,7-ga.

4.-5. klasside tütarlaste grupis jooksis hästi ka Helena Klimpuš. Temale ajaks 1.50,3 ja 11. koht.

Poistest jäi samas vanusegrupis kõige napimalt, 0,2 sekundiga medalist ilma Keiro Ristikivi. Koguni 46 jooksjaga vanusegrupis näitas ta 500 meetri jooksus aega 1.35,7 ja tasuks igati kiiduväärt 4. koht.

Kuue hulgas lõpetas ka Raikko Kanter. Tema lõpetas esikuuiku 1.38,7-ga. Mõlemad noormehed said Eesti talvistel kergejõustiku 2019. aasta meistrivõistlustel U14 grupis kõrgushüppes koha esitosinas. Lisaks teevad nad kaasa Eesti noorte jalgpalli meistrivõistlustel, nii nagu ka Kenneth Lomp, kes oli oma tulemusega 1.46,6 selle jooksu 14. koha omanik.

Poiste 6.-7. klasside vanuserühmas tuli joosta 1000 meetrit. Starti tuli 38 sportlast ja Robico Villers saavutas seal kõrge 5. koha, ajaks 3.59,07. Paul Lomp oli 13. ja Stefan-Lauri Mölder 14. Ajad vastavalt 4.13,2 ja 4.14,9.

Tore, et üks jooksja oli Lihula koolist osalemas ka gümnaasiumi arvestuses. Anna-Maria Kukk võitis neidude 500 meetri jooksus neljanda koha, ajaks talle 1.50,7.

Jaanus Getreu

Vasta

Sinu e-maili ei avaldata.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.