Haapsalu Vikerkaare lasteaias oli sportlik päev

Lapsena kogume me kõik varandust. Varandust, mis koosneb värvidest, valgusest, pimedusest, liikumisest, pingetest. Osal meist on fantastiline võimalus naasta selle varanduse juurde ka täiskasvanuna. (Ingmar Bergman)

16. mai imetoredal ja päikeselisel päeval kogusime oma lasteaias sportimise, sõpruse, koosolemise varandust. Kõik lasteaia lapsed kohtusid vahvate tegelastega, kelleks olid väärtuste saadikuna Kiusamisest vabaks Suur Lilla Karu ja külaline Lottemaalt suslik Väino.

F: Vikerkaare lasteaed

Lasteaia nooremad lapsed Pesamunade ja Krõllide rühmast tegutsesid uute sõpradega lasteaia õuealal. Koos arutati väärtuste keeles – räägiti lihtsalt ja lastepäraselt julgusest, hoolivusest ja sõbralikkusest, tehti koos karuga soojendusharjutusi, mängiti ringmängu ning sporditi kaugushüppes, jooksmises, langevarju mängus.

F: Vikerkaare lasteaed.

Lasteaia suuremad lapsed Mõmmikute, Pallikeste, Põnnipesa ja Muumide rühmast läksid sportlikule matkale Paralepa metsa seeneplatsile, kus olid ootamas väiksemate sõprade juurest Suur Lilla Karu ja suslik Väino.

Üllatus oli suur – äratundmisrõõm laste silmades ja lust paistsid välja igast välja öeldud lausest ning teost. Lasteaia liikumisõpetaja Ingridi, Suslik Väino ja Suure Lilla Karuga koos leidsime sportlikest tegevustest erinevaid väärtusi: julgust, koostööd, hoolivust, sallivust ja sõbralikkust.

Näiteks oma sõpradega koos otsiti täpsusviske jaoks käbisid; julgustati ja märgati neid, kes kohe täpsusviskes märklauale pihta ei saanud; koostööd tehes õnnestusid hästi langevarju mängu erinevad variandid; matkates seeneplatsile ja tagasi lasteaeda minnes pidid lapsed olema üksteisega arvestavad ning hoolivad, et käies keegi maha ei jääks või ka liigselt ei kiirustaks.

Oleme tänulikud nii väikeste kui ka suurtega väga toreda päeva eest – koos on väga vahva!

Vasta

Sinu e-maili ei avaldata.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.