Neljandik veekogude äärde paigaldatud ohutusstendidest on rikutud

Päästeamet on koostöös kohalike omavalitsuste, kogukondade ja ühendustega populaarsemate veekogude kallastele paigaldanud üle 584 veeohutusstendi, millest neljandik on rikutud.

Lääne päästekeskuse piirkonnas on paigaldatud 218 stendi ning lõhutud on neist 48. Kõige parem on seis Hiiumaal, kus kõik veeohutusstendid on korras. Järvamaal asuvast 22 stendist on puudustega kuus, Läänemaa 24 stendist leidub puudusi seitsmel, Pärnumaa 62 stendist on puudustega 19, Raplamaa 26 stendist neljal on puudused ning Saaremaale paigaldatud 66 stendist 12 on puudustega.

„Stendid on veekogude äärde paigaldatud selleks, et õnnetuse korral saaks hädasolijatele appi minna ilma ennast ohtu panemata – sellelt leiab info ja juhendid, asukohakoordinaadid ning samuti päästevahendid. Kahjuks ei ole kõik osanud päästevarustuse vajalikkust hinnata ja värske kontrollkäigu tulemusel saab öelda, et neljandik stendidest on rikutud ja puuduliku varustusega. Päästmisvahendite puudumine võib aga maksta kellegi elu!“ ütles Päästeameti ennetusosakonna ekspert Mikko Virkala.

„Päästeamet on rikutud stendidele paigaldanud küll uued infotahvlid ning varustanud taas päästerõnga ja viskeliiniga, kuid tulutult, sest stende lõhutakse edasi. Stendi korrashoiu eest vastutab selle omanik ning palume omanikel hoida stendidel silm peal ja tagada nende korrasolek. Veeohutusstendide omanik on kohalik omavalitsus või MTÜ,“ märkis Virkala.

Vasta

Sinu e-maili ei avaldata.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.