Läänemaa suurpered õppisid veeohutust

Läänemaa Suurperede Liidu pered on tublid ja ettevõtlikud, alles see oli, kui saime Haapsalu sotsiaalmajas taas kõik kokku, pidasime meeles tublisid emasid ja õppisime praktilist mere- ja veeohutust laiemalt. Imeilusa laua aitasid katta tegusad pereemad ise, kes igaüks midagi maitsvat küpsetas või grillis. Kuuma kohvi tõi Paulig.

Meile tuli vetelpäästest ja uppuja päästmisest, veekogu äärsest turvalisusest ja oma pere turvalisuse tagamisest vee ääres rääkima väga tore ja rõõmsameelne G4S Rannavalve koolitaja Kalli Lomp Pärnust.

Õppisime abivajajat märkama, veest välja tooma, kunstlikku hingamist tegema ja abi andma. Sellest päevast võtame kaasa hulganisti teadmisi mere- ja veeohutusest, rannavalve tegemistest ja teame, et G4S Rannavalve on tasemel ja alati valmis tegutsema. Sel ajal, kui meie tunneme rõõmu soojast suvest, teevad väga paljud rannavalves tööd selle nimel, et meie saaksime randades ohutult viibida. Aitäh Teile, et hoolitsete inimeste eest!

Mereohutuse raames tuli meile erinevatest päästevestidest, nende tootmisest, materjalidest ja eripäradest rääkima Haapsalus päästeveste tootev firma Lade  esindaja Liisu Eberle. Saime põhjaliku pääste- ja ohutusvestide kasutamise koolituse, proovisime neid selga aja peale ja kiiremad said endale auhinnaks sobiva päästevesti. Nüüd on igal suurperel oskus endale sobiv päästevest valida ja see kiirelt ning õigesti selga saada. Haapsalus valmistatakse päästeveste ka koerasõpradele, et ka lemmikloom tunneks end merel turvaliselt.

Lastele kõige rõõmsam asi selles päevas oli Batuudijussist batuut, kus lapsed said kilgates ja mürades terve päeva tasuta lustida. Terve suurpere annab kogukonnale tagasi palju positiivsust ja eluga hakkama saamise kogemust. Pered, kes armastavad oma lapsi, kiirgavad headust ja annavad tulevasele põlvkonnale kaasa väärtusi, mida on hea kõigiga jagada. Oleme väga uhked, et meil on suuri peresid Läänemaal, kes soovivad anda oma panuse ja oskavad vajadusel olla abiks ka teistele, kui keegi kaaslastest satub uppumisohtu.

Suure kummarduse saab teha firmadele, kes on meid toetanud ja kes väärtustavad suurperesid. Tänu nendele olid meie peol ka väärtuslikud kinkekotid ja Marinepooli uhked reisikohvrid.

Suur, suur aitäh: Liisu Eberle ja Lade, Marinepool, Kalli Lomp ja G4S Rannavalve, D-päike, Rich Haircare, Loodus Spa , Kivilaine, Tallink, Kodupaber, Koduekstra, Coca-Cola, Batuudijuss, Paulig, Haapsalu sotsiaalmaja ja sotsiaalmaja kohvik.

Kingitud toodete seast leiavad emad kindlasti omale ka uusi lemmikuid, mida poest ostma minnakse.

Aitäh kõikidele osalejatele ja vabatahtlikele, kes meid olid nõus jõu ja nõuga aitama!

Olge ikka rõõmsad ja tegusad ning kõikidele sooja ja turvalist suve!

Anneli Erstu
Läänemaa Suurperede Liidu liige

Vasta

Sinu e-maili ei avaldata.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.