Haapsalus ja Lihulas mängis suvelaagrites 56 spordilast

Alates 2008. aastast toimuvad Eestimaa eri linnades Eesti Jalgpalli Liidu ja RIMI suvelaagrid. Eesimestel aastatel olid laagrite toimumiskohtadeks suuremad linnad ja nende korraldajateks koos Eesti Jalgpalli Liiduga nendes linnades tegutsevad jalgpalliklubid.

Laste ja lastevanemate üha suurenev huvi laagrite vastu on kaardile toonud ka uusi asulaid. Nende hulgas on ka väikseid Eesti paiku, näiteks Kihnu ja Vääna. Laagrid on suve jooksul kahel korral – juunis ja augustis.

Haapsalu laager A. Le Coq Arenal. F: Martin Vänt

Lõppenud juunilaagrid oli 23 eri paigas. Kokku osales neis peaaegu 700 noort spordilast. RIMI laagrites saavad osaleda kõik soovijad vanuses 6-12 eluaastat. Eelnev kokkupuude jalgpalliga ei ole oluline, sest esimesel kohal on rõõm ja lust jalgpallimängust. Lisaks uute sõprade leidmine.

Kui Haapslau laager on toimunud esimesest laagrisuvest alates, siis Lihula võõrustas lapsi neljandat suve. Tänavuses juunilaagris osales Haapsalu ja Lihula laagrites kokku 56 noort jalgpallurit.

Haapsalu laagris oli 29 noort, neist kolm tüdrukut. Läänemaa Jalgpalliklubi trennis käivaid lapsi oli koguni 21. Kui igal aastal on Haapsalu võõrustanud laagrit kahel korral, siis sel aastal esimest korda nüüdses juunilaagris. Põhjus on igati meeldiv, sest augustis, tavaliselt teise RIMI laagri toimumisajal on Haapsalus laagrit läbi viimas Valencia CF suurklubi suvelaager. Just selle maailma tippklubi ja ühe Euroopa parema noorteakadeemiaga noortetreenerid korraldavad Haapsalus teist suve jalgpallilaagri.

Juunikuu laager läks Haapsalu noortetreeneri Triin Vellemäe sõnul igati korda. “Laagris valitses hea õhkkond. Teeningud olid intensiivsed ja lapsed pidasid vaatamata väga palavatele ilmadele hästi vastu,” ütles Vellemäe.

Lihula laagris osales kõigi toimumisaastate rekordarv, 27 noort jalgpallihuvilist. Kindlasti on see väikese piirkonna kohta korralik number. Eriline on veel Lihula laagris see, et osalejaid olid paljudest Eesti piirkondadest ja klubidest. Kokku näiteks lapsi kaheksast koolist, üks osaleja isegi Soomest. Tüdrukuid oli laagris neli, palju lapsi oli väikesest Kõmsi algkoolist.

Laagripäevad olid täis mänge ja huvitavaid harjutusi, jalgpallimängu ja rõõmu. Laagri ajal korraldati ka treeningmäng Tallinna FC Flora noortetiimiga, mis Lihulast 20 kilomeetri kaugusel Paatsalus oma laagrit pidas.

Alati on viie laagripäeva sisse mahtunud ekskursioon Tallinnasse. Seal toimuvad päevakava järgi sõpruskohtumised teiste laagritega, kohtumised Eesti jalgpallikoondise mängijatega. Meeleolukas päev oli väga eriline veel sellepoolest, et kõik sõprusmängud ja kogu tegevus lubati läbi viia esimest korda 12 aasta jooksul A. Le Cogi põhiareenil. Just seal, kus mängivad meie rahvuskoondised.

Igas laagris loositakse välja RIMI jalgpallistipendium. Sel aastal oli üheks õnnelikuks Lihula laagris tubli spordinädala teinud, sügisel kooliteed alustav Rasmus Agard. Stipendiumi saajale kaetakse esimesed trennikulud. Rasmus treenib Pärnu JK Vaprus jalgpalliklubis.

Jaanus Getreu

Vasta

Sinu e-maili ei avaldata.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.