Virtsus tuleb merepäeva 10 kilomeetri maanteejooks

Virtsus juba üle 50 aasta teisel juulikuu nädalavahetusel peetav merepäev on selle piirkonna suve üks suuremaid kultuurisündmusi. Sellesse päeva on läbi aastakümnete mahtunud alati ka sporti. On toimunud võrkpalliturniirid, jalgpallimängud ja mõõduvõtmised teistel aladel. Rääkimata erinevatest rahvamängudest.

Tänavune Virtsu merepäev toob aga täiesti uue spordivõistluse. Juulikuu 13. kuupäeval tuleb 10 kilomeetri maanteejooks. Ürituse korraldaja on Lõuna-Läänemaa Jalgpalliklubi koos Lääneranna vallavalitsusega. Peakohtunikeks endine Virtsu kooli õpetaja Jaanus Getreu ja Virtsu kooli vilistlane Aare Kesamaa. Võistlust on ettevalmistatud juba terve aasta.

Jooksu mõte ja põhjus on ikkagi puhtalt see, et pakkuda spordiinimestele ja jooksusõpradele toredat tervislikku spordipäeva. Liikumine, eriti jooksuvõistlustel osalemine on viimastel aastatel olnud väga populaarne. Tuua selline üritus asulasse, kus on pikad sporditraditsioonid, tundus korraldajatele loomulik. Lisaks on Virtsu merepäev toonud väikesesse asulasse igal aastal väga palju kultuurinautlejaid ja sünnikodudesse endisi Virtsu elanikke.

Merepäeva maanteejooks on 13. juulil algusega kell 11. Start ja finiš on Virtsu kooli eest, kavas on kaks distantsi. Noortel sünniaastaga 2004 ja hiljem on kavas 5 kilomeetri jooks, jooks on kõigile tasuta.

Kõigil vanematel on kavas 10 kilomeetri jooks, osavõtutasu on siis 10 eurot.

Jooksude distantsid kulgevad nii Virtsus sees kui ka väljas. Distants viib lisaks alevi sees jooksmisele sportlased ka kaunisse loodusesse, ka mööda vana raudteetammi ja mereäärt. Seega peaks olema nii tulemuste pärast jooksjatele kui ka rahvasportlastele kõik tingimused tagatud.

Rajad on täpselt mõõdetud, kõikide jooksude resultaadid mõõdab elektrooniline ajavõtt. Auhinnalaud on rikkalik. Selle eest on hoolitsenud kohalikud ettevõtted.
Lisaks parimatele neidudele, noormeestele, naistele ja meestele austasustatakse parimaid Lääneranna valla sportlasi ning eraldi veel ka Virtsu jooksjaid. Loosirattas on veel lisaauhinnad.

Hea jooksusõber, tule Virtsu merepäeva esimesele maanteejooksule. Registreeri ennast merepäeva jooksu Facebooki kodulehel.

Kui sul on tahtmine võtta jooksust osa, kuid mingil põhjusel ei saa sa seda teha jooksurajal võisteldes, siis tule vabatahtlikuks ja aita tore üritus läbi viia.
Helista 5230 131 või 5109 496 ja anna oma soovist teada.

Jaanus Getreu

Vasta

Sinu e-maili ei avaldata.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.