Läänemaa noored jalgpallurid osalesid esimest korda tipptreenerite juhendamisel talendipäeval

3. juulil osales neli (Gregor Suslov, Andri Rüü, Kenerth Paes, Kaspar Järvi) Läänemaa Jalgpalliklubi poissi esimest korda Baltic Football Schooli talendipäeval (Talent Idenfication Camp). Talendipäev korraldati Pärnus koostöös JK Poseidoniga.

LJK poisid BFS talendipäeval Pärnus. F: erakogu

Kohale oli tulnud 41 poissi, kel sünniaastaks 2008-2010. Esindatud olid klubid JK Poseidon, Pärnu JK, JK Vaprus, Harju JK, FC Tiigrid, Paide LM, FC Nõmme United, JK Tabasalu, FC Flora, FK Minsk (Valgevene).

Pärnu talendipäev oli selle projekti kolmas üritus. Esimene oli Leedus Šiaulais, teine Elvas ja viimasena ollakse Lätis Riias. Talendipäevade parimad valitakse 2019-2020 programmi, mille raames on võimalik käia Euroopas tippkogemusi hankimas.

Kohal olid Kiievi Dünamo treener Ukrainast, Berliini Hertha treener Saksamaalt ja West Ham Unitedi treener Inglismaalt.

Päeva jooksul oli kolm 1,5-tunnist treeningut, kus poisid said näidata oma kiirust, tehnikat ja teisi mängijaoskusi. Pärastlõunal oli ka teooriaosa, kus teemaks olid ingliskeelsed jalgpalliterminid ja noorsportlase toitumine.

Berliini Hertha treener, kes aastaid töötanud tipptasemel noortega, tõi välja, et siinsete laste suurim väljakutse on kiirem mõtlemine ja otsuste vastuvõtmine. Samuti olid välistreenerid üllatunud laste vähese suhtlemise üle omavahelistes mängudes.

Joonas Einfeldt, kes Poseidoni poolt päeva koordineeris, jäi üritusega väga rahule.

Triin Vellemäe
Läänemaa JK

Vasta

Sinu e-maili ei avaldata.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.