Noored jalgpallurid saavad Haapsalus Hispaania tipptreenerite käe all treenida

Haapsalus on teist aastat järjest võimalik treenida Hispaania kõrgliiga klubi Valencia CF noorteakadeemia treenerite käe all. 19.-23. augustil toimuva suvelaagri treenerid on Xavier Andres ja Juan Antonio Lopez.

Laagrisse on oodatud 6-14-aastased jalgpallihuvilised. Laager on klubideülene ja treeningutest saavad osa eri piirkondade lapsed. Eelmisel aastal olid osalejad kaheksast Eesti klubist.

Erinevalt paljudest teistest suurklubidest korraldab sel aastal sajandat tegutsemisaastat tähistav Valencia CF laagreid ka väiksemates kohtades. Eestis on sel suvel neli laagrit – Viljandis, Pärnus, Tartus ja Haapsalus. Näiteks Saksamaal toimuvad sellesuvised neli laagrit kõik Haapsalust väikesemates asulates. Kõige rohkem treenitakse Valencia moodi sel suvel Hollandis. Seal on juulis-augustis koguni viisteist laagrit.

Laagri Eestisse toonud endise tippjalgpalluri Marko Kristali sõnul on Valencia laagri suurim väärtus selles, et viis päeva treenitaksegi täpselt samamoodi nagu tulevikutalendid Hispaania ühes edukaimas noorteakadeemias.

Lõuna-Euroopas kasutatavaid treeningmetoodikaid iseloomustab sageli näiline lihtsus. Tegutsetakse suhtumisega, et laps peab saama olla laps ja mäng lõbus. Samas ollakse distsiplineeritud ja kõik, mida tehakse on suunatud kiirele liikumisele ründefaasis ja otsusekindlale tegutsemisele pallita mängides.

Lisaks kvaliteetsetele treeningutele on laagris osalejatel võimalik saada ka inglise keele, mis on laagri töökeel, suhtluspraktikat. Eelmisel aastal õppisid mõned usinamad ära ka mõned hispaaniakeelsed sõnad.

Viimasel laagripäeval valivad Hispaania treenerid välja kaks last, kes saavad võimaluse külastada Valencia CF akadeemiat, osaleda treeningutel, vaadata Mestalla staadionil Hispaania kõrgliiga mängu ning kohtuda päris staaridega.

Eelmise aasta laagri võitjad Orm Robert Rammul Läänemaa Jalgpalliklubist ja Rasmus Orm Pärnu JK Vaprusest käisid Hispaanias jaanuaris. Mõlemad poisid olid saadud kogemusest vaimustuses. Vormsi poisi Orm Robertiga kaasa reisinud ema Marge Tiik tõi välja, et Hispaania jalgpallikool on äge ja sealt oleks palju üle võtta nii lastel kui treeneritel.

Valencia laager Haapsalus toimub koostöös Läänemaa JK-ga. Mujalt tulevatele lastele pakutakse laagriperioodil vajadusel kodumajutust.

Triin Vellemäe
Läänemaa JK

Vasta

Sinu e-maili ei avaldata.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.