LHV hoiatab LHV nimel saadetud õngitsussõnumite eest

Täna on teatatud juhtumitest, et kliendid on saanud SMS-e, mis teavitavad LHV nimel uue makse laekumisest või paluvad uuendada oma kontot ning meelitavad sõnumisaajaid liikuma kaasasolevale veebilingile. LHV Pank ei ole neid petusõnumeid saatnud ja palume linkidel mitte klikkida. Kindlasti ei tohiks sisestada oma andmeid kirjas lingitud veebilehele.

Petusõnumites oleva lingi taga peitub LHV internetipanka meenutav lehekülg, mis üritab välja meelitada kasutajatunnuseid ning Mobiil-ID ja Smart-ID PIN-koode. Lingid, millele palutakse sõnumitest liikuda on lühikesed tny.sh ja bit.ly algustega. Soovitame sõnumeid ignoreerida ning need kustutada.

Palume internetipanka sisse logides alati veenduda, et tegemist on ametliku pangakanaliga. Sellele viitab korrektne veebilehe aadress, toimivate linkidega ja korrektne lehekülg, veebilehitseja aadressireal nn roheline tabalukk. Internetipanka sisenemisel ei tohiks kunagi sisestada PIN2 koodi, mis on mõeldud vaid tehingute ja lepingute allkirjastamiseks. Kahtluste korral võib pöörduda LHV poole kinnituse saamiseks, kas tegemist on õige sõnumiga.

Klientidel, kes on sattunud pettuse ohvriks ja sisestanud oma andmeid võltslehele, palume pöörduda LHV klienditoe aadressil info@lhv.ee.

Vasta

Sinu e-maili ei avaldata.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.