Evald Okase muuseumis algab kuuma klaasi sümpoosion

Alates 29. juulist kuni 3. augustini toimub Evald Okase Muuseumis Haapsalus rahvusvaheline kuuma klaasi sümpoosion. Näitus sümpoosionil valminud töödest avatakse 3. augustil kell 16.30.

Kuuma klaasi sümpoosioni tänavune märksõna on “Koosmõju” – klaas ja valgus. Tegeletakse eelkõige klaasi ja valguse koosmõjuga – peegeldused, varjud, optika – kõik see, millega klaasikunstnikud igapäevaselt kokku puutuvad, materjali maagia kõige paremas tähenduses.

Samas on “Koosmõju” teema kunstnikele vabalt tõlgendatav – klaasiga koos pannakse toimima ka eri materjale, taustasid jms.

Sümpoosionil osalevad klaasikunstnikud Simone Fezer, Louise Lang, Torsten Rötzsch, Cornelius Reer Saksamaalt, Marta Gibiete Lätist, Svetlana Fedorova Venemaalt ja Kai Koppel, Sofi Arshas, Kai Roosaar, Kairi Orgusaar, Herbert Orgusaar, Erki Kannus, Eili Soon, Kati Kerstna Eestist.

Lisaks jätkatakse juba traditsiooniks saanud teiste erialade kaasamist ja nii osalevad klaasipäevadel ka metallikunstnik ja skulptor Ulf Petersen ning graafik Petra Kiessling Saksamaalt.

Traditsioonilistele puhumis- ja valamistehnikatele lisaks tutvustatakse ka leekpõleti-tehnikat, seda teeb Wilfried Markus Saksamaalt.

Klaasipäevade raames on Okase muuseumis Elo Liivi avatud loeng valgusest ja valgusinstallatsioonidest (1. august kell 18), millele järgneb sümpoosionil osalejate tutvustus.

Sümpoosionil valminud töödest pannakse kokku näitus, mida saab seekord näha kahes kohas: 3. august-15. september Haapsalus Evald Okase muuseumi pööningugaleriis ja 18.-20. september Tallinnas Kadrioru valgusfestivalil.

Näituse avamisel Haapsalus 3. augustil kell 16.30 saab lisaks näitusele näha ka Sofi Arshase (tants) ja Erki Kannuse (heli) improvisatsioonilist lühietendust. Näitust saab külastada kuni 15. septembrini. Kuraator on Kati Kerstna.

Muuseumi suvine kunstiprogramm kestab 15. septembrini. Sel perioodil toob muuseum Haapsalu kultuuriellu Evald Okase loomingu kõrval mitmeid põnevaid näituseid ning pakub kunstikursustel osalemise võimalust lastele ja täiskasvanutele.

Tutvu muuseumi suvise programmiga SIIN.

Vasta

Sinu e-maili ei avaldata.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.