Haapsalus treenisid noored jalgpallurid Valencia moodi

19.-23.augustil oli Haapsalus teist aastat järjest Hispaania suurklubi Valencia CF noorteakadeemia jalgpallilaager.

Viieks päevaks muutus meie väikelinn 100-aastase klubi treeningute tandriks, kus osalejad said tunda end kui tulevased staarid.  Seda seetõttu, et treeniti täpselt samamoodi, kui teevad seda andekad noored jalgpallurid Hispaania kaguosas asuvas sadamalinnas. Viimast peab laagri suurimaks plussiks ka Valencia laagrid neli aastat tagasi Eestisse toonud endine tippjalgpallur Marko Kristal.

Valencia treenerid Xavier Andres Ibarra ja Juan Antonio Lopez koos Gregor Susloviga Läänemaa Jalgpalliklubist ja Samuel Sirilaga Harju Jalgpallikoolist. F: Elen Kulli

Sel aastal laagri peatreeneriteks olnud Xavier Andres Ibarra ja Juan Antonio Lopez tõid välja, et jalgpallifilosoofia on nende kodumaal ja Eestis erinev. Jalgpall on seal elu loomulik osa ning noorte tahe jalgpallis häid tulemusi näidata tavapärane. Kuni 12.-13. aastani ei ole eri riikide laste tasemevahed tegelikult väga suured, kommenteerisid hispaanlased.

Laagris osalenud laste arvates on Valencia moodi treenimine oluliselt lõbusam. See on ka igati arusaadav, sest Valencia metoodika põhineb sellel, et kõik, mis trennis tehakse, oleks võimalikult päris mängule sarnane, sest ei tehta harjutusi nn harjutuste pärast.

Laagri viimasel päeval valisid Hispaania treenerid välja kaks last, kes saavad preemiareisile Hispaaniasse, kus külastavad Valencia CF noorteakadeemiat, osalevad treeningutel, kohtuvad Valencia tippmängijatega ning vaatavad Mestalla staadionil La Liga mängu. Laagri võitjateks valiti Gregor Suslov Läänemaa Jalgpalliklubist ja Samuel Sirila Harju Jalgpallikoolist.

Lõpetamisel loositi välja ka Valencia staaride autogrammidega särk. Õnnelikuks võitjaks osutus stipendiumiga laagrisse saanud Kaspar Järvi Läänemaa JK-st.

Kuigi Valencia laagri korraldaja on kohalik klubi, on see alati klubideülene. Sel aastal olid mujalt tulnud siia treenima tulnud osalejate koduklubid näiteks FC Flora, FC Nõmme United, Harju JK, Saku Sporting, Saue JK, MRJK, Lõuna-Läänemaa JK.

F: Elen Kulli

Abitreeneritena tegustesid laagris Läänemaa JK noortetreener ja noortetöö juht Triin Vellemäe ja Läänemaa JK esindusmeeskonna mängija Jako Kariste.

Täname AS Imatra Elektrit ja Lihula Tarbijate Ühistut, kelle osaluse läbi noorteprojektis said laagrikutse kaks tubli jalkapoissi.

Triin Vellemäe
Läänemaa JK

Vasta

Sinu e-maili ei avaldata.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.