Lõuna-Läänemaa Jalgpalliklubi emade võistkond mängis Tallinnas jalgpalliturniiril

Reedel toimus Tallinnas Eesti naiste jalgpalli arvestades mitu olulist sündmust. Eesti rahvusnaiskond kohtus Euroopa meistrivõistluste valikmängus valitseva Euroopa meistri ja värske maailmameistrivõistluste hõbedanaiskonna Hollandiga. Samuti möödus neil augustipäevadel 25 aastat Eesti naiskonna esimesest ametlikust maavõistlusmängust. 19. augustil 1994 oli naiskond Balti turniiril vastamisi Leedu koondisega.

Suurest peost oli aga võimalus osa saada kõikidel Eesti klubidel. Nimelt korraldas Eesti Jalgpalli Liit esimest korda Eesti jalgpalliklubidele Emade jalgpalliturniiri. See oli turniir, kus klubid said välja panna oma klubis treenivate laste emade võistkonna. Suurepärane idee korraldajatelt. Paremat kogukonna liitmise ja tüdrukute-naiste jalgpalli propageerimsie viisi päeval, mil Eestit väisab maailma absoluutne tippkoondis, annab välja mõelda.

Lõuna-Läänemaa JK emade võistkond. F: Janet Peet

Eesti esimesele emade jalgpalliturniirile registreeris 12 Eesti jalgpalliklubi naiskonda. Kokku tuli platsile 99 ema. Nende hulgas ka Lõuna-Läänemaa Jalgpalliklubi emade naiskond. Enamik naiskonna liikmetest on juba varasemast saanud häid kogemusi koos lastega mängimisest klubi perepäevadel. On siis selleks olnud Lastekaitsepäeva jalgpalliturniirid, Lasteaialaste turniir või muud perepäevad.

Võistkonnas oli ka mängijaid, kes aastaid klubis ise treeninud ja eks ka Eesti noorte meistrivõistlustelt medali võitnud. Kui tavaliselt on emad lapsele kõige lähedasemad võistlustel kaasaelajad, siis nüüd oli olukord vastupidine. Emad said tunda mängulusti ja võistlusmomenti. Nüüd elasid neile väljaku kõrval valjuhäälselt kaasa emadega turniirile tulnud lapsed.

Lõuna-Läänemaa Jalgpalliklubi naiskonnas alustas Sportland Arenal toimunud turniiri kaheksa tublit ema. Alagrupis saime vastasteks Tallinna Infoneti Emad, Pärnu JK Vaprus Emad ja FC Nõmme United Team nimelise emade võistkonna.

Meie lapsed saavad oma emade üle suurt uhkust tunda. Kohe esimesest mängust alates näitasid meie emad platsil hingestatud mängu. Mängiti formaadis neli väljakul ja väravavaht, mis nõudis üsna suurt vastupidavust. Meie emad olid tublid ja alagrupis saavutati võit FC Nõmme United Teami üle 1:0, Pärnu JK Vaprusega mängiti 0:0 viiki ja napilt kaotati hilisemale turniirivõitjale Tallinna Infonetile 1:2. Kokku andis see alagrupis kõrge teise koha ja edasimängimise õiguse kohtadele viis kuni kaheksa.

Ka kohamängudes töötas meie emade mängumootor õlitatult. Lapsed elasid oma emadele kenasti kaasa ja välja tuli üks lustimise ja võistlemise kombinatsioon.  Kohamängudes alistuti kõige napimalt 0:1 Rakvere Tarvas emadele ja 1:2 FC Tiigrid emadele, kuid 1:0 saavutatud võit Pärnu JK Vaprus emade üle andis Lõuna-Läänemaa JK emadele lõpuks väga tubli seitsmenda koha. Kokku lõime turniiril koguni neli väravat, neist Ivi Talzi ühe ja Egle-Riin Korju kolm.

Lõuna-Läänemaa Jalgpalliklubi emade võistkond mängis koosseisus: Janet Peet, Katrina Ihermann, Ivi Talzi, Jaana Saun, Raili Kolotšev, Janne-Ly Siimon, Egle-Riin Korju, Annika Mänd.

Pärast turniiri saime kõik osa Eesti-Hollandi naiste Euroopa meistrivõistluste valikmängust.

Jaanus Getreu

Vasta

Sinu e-maili ei avaldata.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.