VIDEOLUGU: Veiko Kirs murrab traktoriga läbi Haapsalu roostiku – milleks rooniitmine hea on?

Kell on pool üksteist õhtul. Haapsalu tänavad on autodest tühjad. Uuemõisa mõisa eest stardib pisut üle nelja meetri lai traktor, et jõuda öö varjus teisi liiklejaid segamata Haapsalu Tagalahe äärde. Hommikul murrab niidukiga traktor end vesisel pinnal vohavasse roostikku.

Haapsalut ümbritseb tohutu roostikuväli. Koos Silma looduskaitseala ja Noarootsi järvedega on roogu üle tuhande hektari. Kolm nädalat on Martnast pärit insener ja tootmistehnika magister Veiko Kirs enda ümberehitatud traktori niidukiterad sisse löönud paarikümnel hektaril kasvavatele roostikukõrtele.

Vaata Maalehe videoloost, milleks roolõikamine hea on.

Vasta

Sinu e-maili ei avaldata.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.