Haapsalu kunstikooli hoovigaleriis avatakse kunstiõpetajate rändnäitus

Kunstiõpetajad üle Eesti kogunesid taas selle aasta suvel Topu külla, et harjutada kätt, ammutada uusi teadmisi ja vahetada kogemusi. Valminud töid näeb nüüd näitusel “Aktsent”, mis avatakse Haapsalu kunstikooli hoovigaleriis 27. septembril kl 16.30.

Selle aasta laagri teemaks oli „figuur-portree-inimene“. Osaleda soovijaid oli palju ja laager toimus lausa kolmes vahetuses.

Teemasse aitasid sisse elada ja õpetajaid õpetada vabakutseline illustraator Valdek Alber, vabakutseline maalikunstnik Lauri Sillak (Laurentsius), EKA õppejõud ja kunstiõpetaja Toomas Tõnissoo ning kunstiõpetajad Tamar Melikishvili ja Tamar Khelashvili Gruusiast.

Inspiratsiooni saadi nii Peeter Ulase näituselt kui ka kohapeal olnud portree-, figuuri- ja aktimodellidest. Külastati Peeter Ulase näitust Ants Laikmaa majamuuseumis, graafik Naima Neidre ateljeed ja Haapsalu kunstikooli galeriide suvenäitusi.

„Aktsent“ toob vaatajani 35 kunstniku/kunstiõpetaja ekspressiivsed ja meeleolukad maalid, joonistused ja visandid portreedest ja figuuridest. Tegemist on rändnäitusega, mida eksponeeritakse lisaks Haapsalule veel Keilas, Märjamaal, Pärnus, Põltsamaal ja Harjumaal Kosel.

Näituse pidulik avamine Haapsalu kunstikooli hoovigaleriis on 27. septembril kell 16.30. Näitus jääb Haapsalus avatuks 5. oktoobrini.

Kunstiõpetajate laagri toimumist ja näituse korraldamist toetab haridus- ja teadusministeerium.

Marika Aedviir

Vasta

Sinu e-maili ei avaldata.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.