Robin Särg võitis Eesti koolinoorte meistrivõistlustel individuaalarvestuses esikoha

Eesti kardispordi meistrivõistluste seitsmes etapp peeti septembri teisel nädalavahetusel Aravete kardirajal. See oli ka Eesti koolinoorte 2019. aasta meistrivõistluste etapp. 

Osalejaid saatsid äärmiselt muutlikud ilmaolud. Laupäevasele võistlussõidule olid konkurentsi tulnud pakkuma põhjanaabrid Soomest. Äärmiselt põnevale võistluspäevale eelnes kaks trennipäeva, mille kulgedes sai selgeks, et võistluspäeval ei saa tiitlie võistlemina olema lihtne. 

Robin Särg. F: Tõnis Krikk

Kvalifikatsiooni napp võit soomlase ees andis Robin Särjele parima stardipositsiooni mõlemaks eelsõiduks, mis mõlemad ka õnnestus veenva eduga konkurentide ees võita.

Finaali esikohalt startinud Särje start ebaõnnestus täielikult. Esimesest kurvist väljus oma 16. sünnipäeva tähistanud kardisportlane alles viimasena, asudes kohe konkurente püüdma. Pärast kahte esimest ringi oli juba liidripositsioon tagasi võideldud ja jaht esikohale tundus hetkeks lihtne.

Ootamatult kadunud kardi rehvide pidamine sõidu lõpuosas tekitas küll ärevust ja konkurentidel õnnestus liider kinni püüda ja hetkeks temast ka mööduda, kuid Robin suutis ennast siiski rajal maksma panna ja tõi vaid pooleteise sekundilise edumaaga konkurendi ees võidu endale.

Pärast viimast etappi selgusid ka Eesti meistrivõistluste lõpptulemused. Särg pidi sarja kokkuvõttes leppima ühepunktilise kaotusega ja võitma tubli kolmanda koha. 

Aravete etapi võit tõi Robinile Eesti koolinoorte meistrivõistluste individuaalarvestuses esikoha klassis OK. 

Samas peetakse eraldi arvestust ka koolidele. Robin saavutus tõstis Läänemaa ühisgümnaasiumi Eesti koolispordi meistrivõistluste teisele kohale. Koolide arvestuses võitis Saue gümnaasium ja kolmas oli Jüri gümnaasium.

Reimo Särg

Vasta

Sinu e-maili ei avaldata.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.