Elari Tahvinov võitis EM-il laskmises Eesti tiimiga 8. koha 

Esimest korda Euroopa noorte võistkondlike meistrivõistluste finaalis lasknud Eesti sai 8. koha. Neljaliikmelises koondises võistlesid meie spordikooli kasvandik Elari Tahvinov, samuti Aleksandra Moissejeva (Narva), Alina Kovaljova (Männiku Laskurklubi), Kirill Lepman (Valga). 

(Vasakult) Euroopa Laskurliidu president Vladimir Lisin, Aleksandra Moissejeva, Kirill Lepman, Elari Tahvinov, ees Alina Kovaljova. F: Mati Seppi

Tehnilisel koosolekul märgiti Eesti mitmel korral ära, kui antud võistluste uustulnuk. Võistkonnad loositi kahte alagruppi. Meie sattusime koos olema Venemaa, Itaalia ja Ukrainaga. Võistlejate eelnevaid tulemusi teades olime sattunud surmagruppi.

Teine algrupp oli ühtlasem: Tšehhi, Ungari, Poola, Leedu. Tagantjärele oli see isegi hea. Saime võimaluse võrrelda ennast Euroopa tipuga. Heal juhul oleksime suutnud teises alagrupis pääseda viiendale või kuuendale kohale. Läbi katsevõistluste söela parimate hulka pääsenud Eesti noored püstolilaskurid suutsid finaalvõistlusel esineda südikalt. 

Võistkonnad kohtuvad omavahel, iga laskur teise võistkonna laskuriga. Iga laskur teeb 6 kümnelasulist minimatši, mille võitja toob oma esindusele 2 punkti. 

Eesti kohtus esimeses voorus Venemaaga ja kaotas 17-31 (Elari Tahvinov tõi 7 punkti). Teises tuli kaotus Itaaliale 15-33 (Elarilt 6 punkti) ja viimases voorus Ukrainale samuti 15-33 (Elarilt jällegi 6 punkti).

Seega oli Elari Tahvinov Eesti parim punktitooja. Võistkondlikus arvestuses oli lõppseis:

1. Ungari, 2. Itaalia, , 3. Poola, 4. Venemaa, 5. Tšehhi, 6. Ukraina, 7. Leedu, 8. Eesti.

Antud koosseisus võistles Eesti viimast korda. Vanusega langevad võistkonnast välja 3 liiget ja ainsana saab järgmine aasta võistelda Narva tüdruk. Hea uudis on, et 2020. aasta Euroopa noorte võistkondlike meistrivõistluste poolfinaal mai lõpus on antud korraldada Eestile.  

Mati Seppi 

Vasta

Sinu e-maili ei avaldata.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.